Ρετρό: Παίκτες που έγραψαν ιστορία, Κωστάκης Τσαγκάρης

Μέλος της μεγάλης ΑΕΛ Λεμεσού η οποία ανανεωμένη το 1967-68 από τον προπονητή της Λοίζο Παντελίδη θα πανηγυρίσει τον τίτλο του πρωταθλήματος ήταν ο Κωστάκης Τσαγκάρης. Ένας σπουδαίος παίκτης που όμως θα αποχωρίσει νωρίς από τα γήπεδα, γιατί προτίμησε να πάει για σπουδές στην Αγγλία και να εκπληρώσει το όνειρο του,σπουδάζοντας Αγγλική φιλολογία.

Από πολύ μικρός ο Τσαγκάρης είχε πάθος για την μπάλα και παίζει στα χωράφια όπως έκαναν αρετοί νέοι εκείνη την εποχή. Όταν μεγάλωσε λίγο θα πάει προπόνηση στον Απόλλωνα μαζί με τον φίλο του Παναγίδη.

Δεν του έδωσε κάποιος σημασία και έφυγε αναζητώντας άλλη ομάδα αφού είχε μεγάλη θέληση για ποδόσφαιρο. Πάει τελικά στον ΕΠΑΛ, ομάδα που έπαιζε στη  Β’ Κατηγορία,και θα πάρει θέση στην ομάδα. Το ταλέντο του ξεχώριζε και είχε πολύ καλή απόδοση και στα μαθητικά πρωταθλήματα και τα λαγωνικά της  ΑΕΛ και του Απόλλωνα τον έβαλαν στο στόχαστρο τους. Ο Τσαγκάρης,που είχε για συμμαθητές τους  Σωτήρη και Μέη (που πήγαν μετά στον Απόλλωνα) πέραν του ποδοσφαίρου είχε και εξαιρετικές επιδόσεις  και πρωτιές και στο δρόμο ταχύτητας των 100 μέτρων.

Μπορεί οι δύο ομάδες της Λεμεσού να έδωσαν αγώνα για την απόκτηση του νεαρού Κωστάκη Τσαγκάρη, αλλά ο ίδιος αποφάσισε να πάει στην ΑΕΛ που ήταν και η ομάδα που υποστήριζε. Ο ΕΠΑΛ για να τον παραχωρήσει θα πάρει ως ανταλλάγματα το ποσό των 40 λιρών,ένα σετ φανέλλες για την ομάδα και ένα παίκτη,πολύ μεγάλα  ανταλλάγματα για την εποχή. Για ένα μικρό διάστημα θα παίξει στην εφηβική ομάδα και ακολούθως θα μπεί στο πρόγραμμα του Λ.Παντελίδη για ανανέωση της ομάδας. Παίρνει θέση στην αρχική ενδεκάδα και καθιερώνεται την περίοδο 1967-68,την χρονιά δηλαδή που η ομάδα της Λεμεσού θα πανηγυρίσει την κατάκτηση του τίτλου μετά από χρόνια,κερδίζοντας τον θαυμασμό του κόσμου για το καλό ποδόσφαιρο που έπαιζε και το ταλέντο των νεαρών παικτών της. Στην ΑΕΛ τότε ήταν και οι Α.Κωνσταντίνου, Τρύφωνας, Νώντας, Πόντζιος, Σταύρος, Κίνας, Καιρίνος, Π.Παπαδόπουλλος, Ζηνωνής, Παμπουλλής, Κόκκινος, Κάκος, Αντρίκκος, Χ.Παπαδόπουλλος κ.α.

Πολύ όμορφες στιγμές για τον Τσαγκάρη όπως και τα ευρωπαικά παιχνίδια με την Ρεάλ στην Ισπανία  αλλά και αργότερα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Αγωνίστηκε σαν έξω δεξιά,φορώντας πάντα την φανέλλα με τον αριθμό 7 και είχε άψογη συνεργασία από τη δεξιά πλευρά με τον Τρ.Χαριλάου.

Ο Κωστάκης Τσαγκάρης πέραν από πολύ καλός παίκτης ήταν και ένας άριστος μαθητής  και διακαής  πόθος του ήταν να σπουδάσει για αυτό και άρχισε να φυλάει χρήματα. Τελικά θα ακολουθήσει τις σπουδές αντί του ποδοσφαίρου.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο