Ρετρό: Παίκτες που έγραψαν ιστορία, Κυριάκος Τσούκκας

Το βαρύ πυροβολικό της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου, την εποχή που η ομάδα έγραφε ιστορία στη δεκαετία του ’70, ήταν χωρίς αμφιβολία ο Κυριάκος Τσούκκας,ο παίκτης που ήξερε να βάζει την μπάλα στα δίκτυα αλλά και να είναι μόνιμη απειλή για κάθε αμυντική γραμμή.

Πολύ μικρός ο Τσούκκας εντάχθηκε στην ομάδα της Ένωσης,μόλις στα 14 του χρόνια το 1968-69,χρονιά που η ομάδα με προπονητή τον Δημήτρη Ζάγκυλο αγωνιζόταν στη Β’ Κατηγορία και λίγο πρίν ανέλθει στους μεγάλους του ποδοσφαίρου μας.Λόγω ηλικίας βέβαια ο Κυριάκος δεν μπορούσε να αποκτήσει ταυτότητα από την Ομοσπονδία για να αγωνιστεί. Έκανε υπομονή και δούλευε σκληρά και τελικά θα κάνει ντεμπούτο το 1969 και θα μονιμοποιηθεί απο τον προπονητή που αναμόρφωσε την ομάδα του Παραλιμνίου,τον Βλ.Πλούσκαλ. Είχε κάνει  πολύ καλή παρουσία στα νυχτερινά  τουρνουά του ΑΣΙΛ στη Λύση και έγραψε τη  δική του ιστορία στην Ένωση.

Μια ομάδα που ήταν ψηλά στη βαθμολογία,έπαιζε καλό ποδόσφαιρο και έφτασε τέσσερις φορές σε τελικό κυπέλλου,έστω κι αν δεν μπόρεσε να πανηγυρίσει ένα τρόπαιο που άξιζε για διάφορους λόγους. Αρχές της δεκαετίας του ’70 όλοι θαύμαζαν την μεγάλη ομάδα της Ένωσης του Πλούσκαλ με τους Δήμο Κωνσταντίνου, Αιλ.Μαυρουδή, Κέζο, Παπαλούκα, Φόρσο, Κίζα, Μέρτακκα, Σιαλή, Κούδα, Χειμώνα, Βλίττη, Τσούκκα, Α.Κωνσταντίνου, Κουρρή,Μαύρο ενώ αργότερα ήλθαν και άλλοι παίκτες όπως οι Μ.Γούμενος, Κρασάς, Καλημέρας κ.α.

Ο Κυρ.Τσούκας ουσιαστικά είχε αντικαταστήσει στην ομάδα τον Φλουρή που έπαιζε έξω αριστερά και αργότερα θα μονιμοποιηθεί στη θέση του σένερ φορ έχοντας κατά βάση συνεργάτες μπροστά τους Βλίττη και Α.Κωνσταντίνου. Δυνατός μέσα στην περιοχή,γρήγορος και με ωραία ντρίπλα αλλά και παίκτης που μπορούσε  να σκοράρει και με το κεφάλι και με τα πόδια. Ένας σέντερ φορ της εποχής, που ξεχώριζε γιατί ήξερε να κάνει καλά τη δουλειά του.Όπως μας δήλωσε σημείωσε περίπου 75 τέρματα στην ολιγόχρονη παρουσία του στην ομάδα,αφού πριν κλείσει τα 26 του χρόνια αποχώρησε από την ομάδα της Ένωσης. Αιτία ήταν επαγγελματικοί λόγοι, αφού άνοιξε μια τεβέρνα και δεν μπορούσε να κάνει προπονήσεις,σε μια εποχή που το ποδόσφαιρο ήταν ερασιτεχνικό.

Μια χρονιά,όπως θυμάται,το 1974-75  αναδείχθηκε δεύτερος σκόρερ του πρωταθλήματος με 19 τέρματα και θα μπορούσε να έλθει πρώτος αν υπολογίσουμε πως στη νίκη επι του Ευαγόρα με 8-0 πέτυχε μόνο ένα τέρμα και 4 πέτυχε ο εξάδελφος του Γ.Κέζος.

Ο Κ.Τσούκκας έπαιξε στους δύο τελικούς με Ομόνοια το 1974 και Ανόρθωση το 1975 και στους ευρωπαικούς αγώνες της ομάδας. Δεν αποχώρησε από τα γήπεδα αφού έπαιζε σε μικρότερες ομάδες,χωρίς να κάνει προπονήσεις.Πέρασε από Ονήσιλλο, Αγία Νάπα, Ευαγόρα Αυγόρου, Ελπίδα Λιοπετρίου όπου ήταν και προπονητής.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο