Ρετρό: Παίκτες που έγραψαν ιστορία, Βάσος Βιολάρης

Από τους πιό σημαντικούς και αθόρυβους παίκτες που πέρασαν από την Αλκή και το ποδόσφαιρό μας στη δεκαετία του ’70 ήταν ο Βάσος Βιολάρης,που έπαιξε στην Αθάνατη για 15χρόνια.

Ο Βιολάρης ξεκίνησε από τις αλάνες της Ξυλοφάγου,από όπου κατάγεται,και το 1966,σε ηλικία 16 χρόνων θα βρεθεί στην Αλκή έπειτα από ενέργειες των παραγόντων της,κάτι που  ξάφνιασε τον ίδιο. Στα 18 του χρόνια άρχισε να παίρνει γεύση από την πρώτη ομάδα και έζησε τις πρώτες του συγκινήσεις την περίοδο 1969-70, που η Αλκή θα παίξει στον τελικό κυπέλλου με τον ΠΟΛ και θα ηττηθεί( έγραψε αρνητικό ρεκόρ αφού έφτασε πέντε φορές σε τελικό κυπέλλου και έχασε και στις πέντε). Ο Βιολάρης είχε περάσει σαν αλλαγή και η Αλκή είχε αγωνιστεί με τους Θεοδόση, Σαββή, Κ.Αλεξάνδρου, Τάκης, Νικολής, Ανδρέου, Τάρταρος, Σέργης(  Βιολάρης), Παναής, Αθ. Αλεξάνδρου, Ηλίας( Φώκος). Από την επόμενη χρονιά ο Β.Βιολάρης ήταν βασικό στέλεχος στην Αλκή μέχρι το 1983-84,προσφέροντας πολλά στην ομάδα. Αρχικά έπαιζε ως αριστερός εξτρέμ και αργότερα μετακινήθηκε ως αριστερός αμυντικός. Δυνατός,γρήγορος και με ωραία ντρίπλα και δυνατό σούτ βοηθούσε και αμυντικά και επιθετικά.

Μέσα σε 13 χρόνια η Αλκή έπαιξε 5 φορές σε τελικό κυπέλλου χωρίς να πάρει ένα τρόπαιο. Ο Βιολάρης έπαιξε στους 4 τελικούς αφού έχασε αυτόν με τον Ολυμπιακό το 1977. Η πιο καλή χρονιά για τους κυανέρυθρους της Λάρνακας ήταν το 1979 που η Αλκή τερμάτισε τρίτη στη βαθμολογία,πίσω από ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια, και για πρώτη φορά θα παίξει στην Ευρώπη,στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Έχασε και στα δύο παιχνίδια από τη Δυναμό Βουκουρεστίου,με 3-0 στη Ρουμανία και 9-0 στη Λάρνακα.Στα παιχνίδια αυτά έπαιξαν οι Σαίττης, Περικλέους, Ολύμπιος, Βιολάρης, Μ.Παναγιώτου, Κ.Ανδρέου, Μ.Πέτρου, Μ.Ιωάννου, Πύριλλος, Παναής, Στάσος, Μαππούρας, Τ.Φαντούσης, Ν.Λεωνίδου. Είχε όμως για συμπαίκτες ακόμα και τους Σπύρου, Μανώλη, Θεοδοσίου, Δ.Φαντούση, Αγγελή, Γιόκας, Αντωνάκης κ.α.

Ο Βιολάρης σταμάτησε στα 33 του χρόνια αλλά συνέχισε στη γενέτειρα του για λίγα χρόνια,πρώτα ως παίκτης και αργότερα ως προπονητής. Είναι  από τους λίγους παίκτες της Αλκής που έπαιξε στην Εθνική ομάδα. Είχε τρείς συμμετοχές ενώ κλήθηκε και άλλες φορές στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο