Ρετρό: Παίκτες που έγραψαν ιστορία Άγγελος Αγγελίδης

Σταθερός και πάντα με μεγάλη προσφορά,όχι μόνο στην άμυνα αλλά και επιθετικά ο Άγγελος της Νέας Σαλαμίνας  ήταν αυτό που λέμε ένας μοντέρνος αμυντικός.

Ο Άγγελος Άγγελίδης έπαιξε ποδόσσφαιρο στη Νέα Σαλαμίνα  Αμμοχώστου από το 1967 μέχρι το 1978, αρχικά αγωνιζόμενος σαν δεξιός εξτρέμ και στη συνέχεια θα καθιερωθεί ως δεξιός αμυντικός. Ένας παίκτης που ξεχώριζε για το πάθος, την ταχύτητα, την σοβαρότητα και  τη σεμνότητά του. Διετέλεσε και αρχηγός της ομάδας ενώ είχε και τρείς συμμετοχές στην Εθνική ομάδα.

Ο Άγγελος γεννήθηκε στη Λευκωσία αλλά σε ηλικία 10 χρόνων θα μετακομίσει με την οικογένειά του στην Αμμόχωστο. Από πολύ μικρός του άρεσε να παίζει ποδόσφαιρο και το 1967 θα πάει στη Σαλαμίνα, με παρότρυνση  φίλων του σωματείου που διέκριναν το ταλέντο και το πάθος του για ποδόσφαιρο. Προπονητής της ομάδας ήταν τότε ο Βούλγαρος Πετρόφ και γυμναστής ο αείμνηστος Νικής Γεωργίου. Στη Νέα Σαλαμίνα τότε έπαιζαν και οι Κουρέας, Π.Φώκκης, Μάλος, Καραολής, Κότροφος, Κοντεάτης, Κκέλος, Γέρος, Κατζιανής, Βαρνάβας, Σάββας, Μουσκάλλης, Σεργίου, Μιρμιδώνης, Ορφανίδης.

Ο Άγγελος πραγματοποίησε την πρώτη του επίσημη εμφάνιση με αντίπαλο την ΑΕΛ στο ΓΣΕ, παίζοντας στη θέση του δεξιού οπισθοφύλακα. Ήταν πάντα θετικός στα αμυντικά του καθήκοντα και πολλές φορές έκανε επελάσεις από τη δεξιά πλευρά δημιουργώντας με τις σέντρες του ευκαιρίες για τους επιθετικούς της ομάδας. Οι μεγάλοι παίκτες της εποχής που ξεκίνησε ο Άγγελος τον αγαπούσαν και τον βοήθησαν πολύ, ώστε να σταθεροποιηθεί και να γίνει μόνιμο στέλεχος της Σαλαμίνας.  Ο Άγγελος πραγματοποίησε  μια μεγάλη καριέρα στους ερυθρόλευκους όπου αγωνίστηκε για 11 χρόνια και συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πρώτους παίκτες στην ιστορία του σωματείου, με 263 επίσημες εμφανίσεις ενώ πέτυχε και δύο τέρματα. Έμεινε πιστός στην ομάδα παρόλον που κατά καιρούς είχε προτάσεις από πιο μεγάλες ομάδες, όπως η Ανόρθωση, η Ομόνοια και η ΑΕΚ Αθηνών.

Ήταν από τους παίκτες που στάθηκαν κοντά στην ομάδα στα πρώτα δύσκολα χρονιά μετά τον εκτοπισμό της Νέας Σαλαμίνας από την Αμμόχωστο. Μαζί με τους Φώκκη, Κ. Ιωάννου, Μωυσή, Θεοφάνους, Θωμά, Ηλία, Μάλο και κάποιους άλλους, κράτησαν όρθια τη Σαλαμίνα, για τούτο και κέρδισαν την αγάπη και τον σεβασμό του φίλαθλου κόσμου του σωματείου.
 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο