Ρετρό: Παίκτες που έγραψαν ιστορία Μάριος Κκέλης

ΑΠΟ τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΠ Πάφου που έβαλαν τη δικής τους σφραγίδα στο ποδόσφαιρό μας ήταν ο Μάριος Κκέλης, που έπαιξε πέραν από δεκαπέντε χρόνια στην ομάδα, έχοντας πάντα σταθερή παρουσία.

Ο Μ. Κκέλης ήταν ένας μεστός παίκτης και σπουδαίος άνθρωπος, κύριος εντός αλλά και εκτός γηπέδων, σωστός και καθαρός παίκτης. Έπαιζε στο κέντρο της άμυνας και ήταν πάντα σοβαρός, δίνοντας λύσεις σε κάθε αντίπαλη απειλή, διάβαζε το παιχνίδι και σταδιακά έγινε ηγετική μορφή της άμυνας αλλά και της ομάδας γενικότερα.

Ο Μ. Κκέλης  θα βρεθεί νωρίς στα βαθιά,αφού στα 16 του χρόνια, το 1976, ο Βούλγαρος προπονητής Ντόμπρι Νένοφ θα τον βάλει στην πρώτη ομάδα του ΑΠΟΠ, σε μια εποχή που οι ομάδες της Πάφου ανεβοκατέβαιναν στην Β’ Κατηγορία. Ο Νένοφ κατάφερε να κρατήσει την ομάδα στην κατηγορία, έκτισε στην ομάδα και έβγαλε τους παίκτες της επόμενης γενιάς. Στην ομάδα ήταν τότε οι Κονιώτης, Δ.Ιωάννου, Χατζηζηνοβίου, Πάπριτσα, Σώζος, Φ.Χατζηλούκας, Μάρξ, Αναστασίου, Ίλιεφ, Αγάς, Α.Χριστοδούλου.

Από τα αξέχαστα παιχνίδια του Μ. Κκέλη ήταν ο ημιτελικός κυπέλλου το 1982 στο Γ.Σ.Κόροιβος με τον Απόλλωνα. Ο ΑΠΟΠ έχασε 1-0 με τέρμα που ήλθε δύο λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. Έτσι χάθηκε η ευκαιρία η ομάδα της Πάφου νε παίξει στον τελικό με την πρωταθλήτρια Ομόνοια και να πάρει το εισητήριο για την Ευρώπη και να παίξει με την Μπαρτσελόνα του Μαραντόνα, κάτι που πέτυχε ο Απόλλωνας.

Ο Μάριος για αρκετά χρόνια αποτελούσε μαζί με τον αρχηγό Άντρο Χριστοδούλου  ένα ακτύπητο αμυντικό δίδυμο. Στα πρώτα χρόνια της παρουσίας του στους κυανόλευκους της Πάφου ο Κκέλης είχε παίξει και με τους Βρυώνη, Πασπαλλή, Αντωνάκη. Πολύ καλή πορεία  είχε ο ΑΠΟΠ την εποχή του Γιάννη Μαντζουράκη. Τότε στην ομάδα έπαιζαν οι Αλαφογιάννης, Α. Χριστοδούλου, Μπέν, Δ. Ιωάννου, Μ. Κκέλης,  Χατζηζηνοβίου, Σώζος, Αναστασίου, Δ. Αγάς, Μαρξ, Τρύφωνας, Φ. Χατζηλούκας.

Το 1983 είχε κληθεί στην Εθνική ομάδα, αλλά δεν πήρε χρόνο συμμετοχής σε επίσημο παιχνίδι. 
 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο