Ρετρό: Παίκτες που έγραψαν ιστορία Σωτήρης Τσίκκος

Μέλος της μεγάλης Ομόνοιας των τίτλων και των επιτυχιών ήταν ο Σωτήρης Τσίκκος που έβαλε τη δική του σφραγίδα στην ομάδα του τριφυλλιού, κερδίζοντας την αγάπη, τον σεβασμό και την εκτίμηση για την προσφορά και τον χαρακτήρα του.

Ο Σωτήρης Τσίκκος πήγε στην Ομόνοια το 1974 και αρχικά θα παίξει για τρία χρόνια στην εφηβική ομάδα, που είχε αρκετές επιτυχίες και έβγαλε παίκτες που είχαν ταλέντο και προωθήθηκαν στην πρώτη ομάδα. Στην πρώτη ομάδα έπαιξε για πρώτη φορά την περίοδο 1976-77 με προπονητή τον Βούλγαρο Στογιάνοφ και πανηγύρισε τον πρώτο του τίτλο, ενώ ακολούθησαν πολλοί στη συνέχεια, όπως και ευρωπαϊκές επιτυχίες. Σε αυτή τη πρώτη χρονιά  του Σωτήρη στην Ομόνοια έπαιζαν στην ομάδα οι: Ν. Χαραλάμπους, Κανάρης, Σ. Καιάφας, Μαυρής, Γκρέγορι, Τ. Μιαμηλιώτης, Κοντογιώργης, Πατίκης, Φίλιππος, Άντωνας, Κλ. Ερωτοκρίτου, Δ. Ελευθεριάδης, Λ. Ανδρέου, Δράκος, Κ. Αντωνίου, Π. Ιακώβου, Σιακόλας, Κ. Κυριάκου, Α. Σάββα, Στ. Μαλέκκος, Κ. Πογιατζής, Τσιακλής, Π. Πολυκάρπου, Θ. Αθανασίου.

Ο Τσίκκος αγωνίστηκε από  το 1974 μέχρι το 1990 στην Ομόνοια καταγράφοντας 427 συμμετοχές και σημειώνοντας 50 τέρματα. Πήρε 10 πρωταθλήματα, 5 κύπελλα και 7 Ασπίδες. Στην  Εθνική έγραψε 5 συμμετοχές και ένα τέρμα, ενώ διετέλεσε και αρχηγός της Ομόνοιας. Όταν ξεκίνησε το ποδόσφαιρο αγωνιζόταν ως έξω αριστερά, αλλά, στην πορεία καθιερώθηκε στην μεσαία γραμμή όπου πραγματοποίησε τις κορυφαίες παρουσίες του σαν αμυντικός χαφ. Σε κάποια παιχνίδια έπαιξε και στο αριστερό άκρο της άμυνας αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις.

Ξεχώριζε για το πάθος του σε κάθε παιχνίδι, τη συνέπεια, τη σοβαρότητα και τη σταθερότητα στην απόδοση του. Με καλή τεχνική κατάρτιση ο Τσίκκος ξεχώριζε για τις αντοχές του, έτρεχε ασταμάτητα, είχε φυσικές δυνάμεις που του επέτρεπαν να βοηθάει και αμυντικά και επιθετικά ενώ είχε και πολύ δυνατό σουτ. Δεν ήταν από τους παίκτες  που έψαχναν για προβολή, ήταν μετρημένος και σοβαρός, μαχητής και δυναμικός στο γήπεδο. Οι  22 τίτλοι που κατέκτησε με την Ομόνοια αποδεικνύουν το πνεύμα του νικητή που κουβαλούσε ο Σωτήρης Τσίκκος.
Άλλοι συμπαίκτες του στην πορεία της καριέρας του ήταν και οι Φρίξου, Ευαγόρας, Πέτσας, Πραξιτέλους, Κάντηλος, Θεμιστοκλέους, Χαρίτου, Γ. Σαββίδης, Ιακώβου, Γρηγορίου, Άριστος, Κόλεφ,  Ελευθερίου, Χρίστου, Φαλκονέττι, Καλοθέου, Χρίστου, Τσεβίζοφ, Γ. Χριστοδούλου, Γιατρού, Φ. Θεοφάνους, Ζεχτίνσκι, Π. Χαραλάμπους, Σάκης, Π. Ξιούρουππας, Λαχτσίεφ.
 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο