Ρετρό: Παίκτες που έγραψαν ιστορία Νίκος Πατίκης

Από τους λίγους ποδοσφαιριστές που σε 13 χρόνια παρουσίας του στην Ομόνοια πανηγύρισε 20 τίτλους είναι ο αμυντικός Νίκος Πατίκης,που έγραψε τη δική του ιστορία στην ομάδα του τριφυλλιού αλλά και στην Εθνική μας ομάδα. Ο Ν.Πατίκης ήταν από τους κορυφαίους δεξιούς αμυντικούς στις δεκαετίες ’70 και ’80,ξεχωρίζοντας για τη δύναμη,το πάθος και την τεχνική του κατάρτιση. Ένας πλάγιος αμυντικός που ήταν ταυτόχρονα πολύ επιθετικός, προκαλώντας προβλήματα σε κάθε άμυνα.Ο Πατίκης έπαιξε στην Ομόνοια από το 1974 μέχρι το 1987 και πανηγύρισε 11 πρωταθλήματα,4 κύπελλα και 5 σούπερ καπ.Μια πορεία μοναδική,γεμάτη τίτλους και επιτυχίες που πολλοί παίκτες θα ζήλευαν.

Ο Νίκος Πατίκης υπέγραψε στην Ομόνοια το 1970 και μονιμοποιήθηκε στην εφηβική ομάδα, που ήταν τότε πολύ δυνατή και στην οποία αγωνίζονταν μεγάλοι παίκτες όπως οι Φίλιππος,Μαυρής,Κλείτος,κ.α.που μετέπειτα προωθήθηκαν στην πρώτη ομάδα. Λίγο πριν μπεί στην πρώτη ομαδα ο Πατίκης, τον πρόλαβαν τα γεγονότα του 1974 και η αιχμαλωσία του. Είχε μεταφερθεί στην Τουρκία και απολύθηκε ένα μήνα αργότερα.

Στο ξεκίνημα της καριέρας του έπαιξε στη μεσαία γραμμή και μετά καθιερώθηκε στο δεξιό άκρο της άμυνας παίζοντας πάντα με τον αριθμό 2. Ήταν ο παίκτης που αφόπλιζε τους αντίπαλους επιθετικούς και πάντα προωθείτο, έχοντας άριστη συνεργασία από τη δεξιά πλευρά,πρώτα με τον Μαυρή και αργότερα με τον Κάντηλο.Από το 1974 μέχρι το 1987 που έπαιξε ο Πατίκης η Ομόνοια πήρε 11 πρωταθλήματα με μόνες εξαιρέσεις το 1980 και 1986.Πήρε 10 τίτλους σε 11 διοργανώσεις,κάτι μοναδικό για ομάδα,αφού η  Ομόνοια την εποχή αυτή ήταν αρκετά δυνατή,έπαιζε πολύ καλό ποδόσφαιρο και είχε στις τάξεις της σπουδαίους παίκτες.Οι πρώτοι τρείς τίτλοι συνοδεύτηκαν και με την κατάκτηση αντίστοιχων κυπέλλων,δηλαδή τρία συνεχόμενα νταμπλ.

Ο Ν.Πατίκης είναι από τους λίγους παίκτες που ξεκίνησε και τέλειωσε την καριέρα του με τίτλους. Φόρεσε τη φανέλλα της Ομόνοιας 333 φορές σε εγχώριες διοργαωώσεις και είχε και 18 συμμετοχές σε ευρωπαικά παιχνίδια των πρασίνων.Πέτυχε 22 γκόλ και ένα στην Ευρώπη.Είχε 23 συμμετοχές στην Εθνική ομάδα.Ένας από τους κορυφαίους αμυντικούς που κέρδισε την αναγνώριση και την εκτίμηση του φίλαθλου κόσμου.Είχε την τύχη να παίξει με παίκτες διαφόρων εποχών της Ομόνοιας αφού ξεκίνησε με τους Ελευθεριάδη, Ν.Χαραλάμπους, Καιάφα, Κανάρη, Γκρέκορι, Δράκο,  Φίλιππο, Π.Ιακώβου, Κοντογιώργη, Μαυρή,  Τσίκκο και αργότερα με τους Χαρίτου, Πραξιτέλους, Κλείτο, Κάντηλο, Ευαγόρα, Ξιούρουππα, Τσιεβίζοφ, Γ.Σαββίδη, Κάντηλο, Φρίξου, Πέτσα, Ιακώβου κ.α.
 
 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο