Ρετρό: Παίκτες που έγραψαν ιστορία, Παυλάκης Κουννάς

Από τους καλύτερους δεξιούς εξτρέμ στη δεκαετία 1970-80 ήταν ο Παυλάκης Κουννάς που αγωνίστηκε σε Ομόνοια Αραδίππου και Πεζοπορικό,αφού ξεχώριζε για την ταχύτητα,την ντρίπλα και μπορούσε να σκοράρει αλλά και να ετοιμάζει ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του.

Ο Π.Κουννάς έκανε πολύ μικρός το ντεμπούτο του στην ομάδα του χωριού του,την Ομόνοια Αραδίππου. Ήταν το 1970-71 και ο Παυλάκης ήταν στα 15 του χρόνια και εκείνος που τον προώθησε ήταν ο κ.Λουκαίδης. Έπαιξε στην Ομόνοια μέχρι το 1978,χρονιά που η ομάδα ανήλθε για πρώτη φορά στην ιστορία της στην μεγάλη κατηγορία. Ήταν μεγάλη η συμβολή του στην επιτυχία αυτή και νωρίς μπήκε στο στόχαστρο μεγάλων ομάδων.

Στα 20 του χρόνια ο Κουννάς θα πάρει μετεγγραφή για τον Πεζοπορικό,αφού πρώτα υπέγραψε στον...ΑΠΟΕΛ. Παρόλο που πήρε και πριμ 7,000 λιρών από το ΑΠΟΕΛ,ποσό πολύ μεγάλο για την εποχή,τα επέστρεψε για να πάει με πολύ λιγότερα χρήματα στον ΠΟΛ μετά από έντονες διοικητικές διεργασίες. Ο Κουννάς από το  1978-79 θα παίξει στην ομάδα της Λάρνακας μέχρι το 1984-85,τότε που ο Πεζοπορικός είχε μια πολύ δυνατή ομάδα αλλά ποτέ δεν κατάφερε να πανηγυρίσει κάποιο τίτλο,που το άξιζε. Το 1984 θα φτάσει στον τελικό κυπέλλου,όμως θα χάσει στην παράταση από τον ΑΠΟΕΛ,ενώ το 1981 θα τερματίσει δεύτερος πίσω από την Ομόνοια. Εκείνη την εποχή ο ΠΟΛ είχε σπουδαία επιθετική γραμμή με τους Κασπάρη, Φ.Θεοφάνους, Πασχάλη και Π.Κουννά,ενώ στην ομάδα των πρασίνων της Λάρνακας ήταν και οι Μ.Κυριακίδης, Φάνος, Α.Ιακώβου, Φιλίππου, Ερωτοκρίτου, Μ.Αντωνίου, Ραματάν, Βέρνον, Γαβριήλ, Λάμπρου, Δαμιανού κ.α.

Ο Π.Κουννάς,που ήταν από τους καλύτερους εξτρέμ της εποχής του,το 1985 θα επιστρέψει στην πρώτη του ομάδα,την Ομόνοια Αραδίππου στην οποία θα παίξει άλλα πέντε χρόνια βοηθώντας την μέχρι το 1990,που θα σταματήσει το ποδόσφαιρο στα  29 του χρόνια. Με την Ομόνοια έπαιξε δύο χρόνια στην Α’ Κατηγορία και τρία στην Β’Κατηγορία. Στην Ομόνοια όταν ξεκινούσε την καριέρα του έπαιζαν και οι Τότης, Φουλής, Κανίκλης, Χρ.Γιώρκας, Ν.Πέτρου, Καλλής, Π.Προκόπης, Λοίζου, Μαππούρας κ.α.ενώ όταν επέστρεψε ήταν και οι Χριστοφίδης, Μάμας, Α.Γιώρκας, Στ.Γιώρκας, Στεφάνου, Λυμπουρής, Χατζηματθαίου, Τ.Ηροδότου, Σταυριανός, Στεφανάκης κ.α.

Ο Παυλάκης Κουννάς έχει 8 συμμετοχές με την Εθνική μας ομάδα παρόλο που ήταν στην αποστολή της πολύ περισσότερες φορές.Μετά το τέλος της καριέρας του ακολούθησε την προπονητική και εργάστηκε σε αρκετές ομάδες μικροτέρων κατηγοριών.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο