Ρετρό: Παίκτες που έγραψαν ιστορία, Κένι Ντάιερ

Από τους ξένους παίκτες που ήλθαν στο νησί μας και ξεχώρισαν με την αγωνιστική τους παρουσία,αλλά και τον χαρακτήρα τους,ήταν αναμφίβολα ο Άγγλος μέσος Κένι Ντάιερ,που έπαιξε σε Νέα Σαλαμίνα και Εθνικό Άχνας.

Τον Κένι έφερε στην Κύπρο ο παλιός άσος της Σαλαμίνας Κυριάκος Κουρέας, ο οποίος ήταν προπονητής του στη Σαλαμίνα Λονδίνου,και δεν ήταν η πρώτη φορά που η κυπριακή παροικία βοηθούσε τους ερυθρολεύκους της Αμμοχώστου. Ο Κένι Ντάιερ θα έλθει στην Κύπρο το καλοκαίρι του 1988 και θα παίξει για τρία χρόνια στην ομάδα,βοηθώντας σημαντικά την ομάδα στην μεσαία γραμμή. Ήταν ένα πραγματικό μηχανάκι που έτρεχε παντού στο γήπεδο βοηθώντας όχι μόνο στον αμυντικό μηχανισμό αλλά και στο επιθετικό κομμάτι. Δυνατός και φιλότιμος παίκτης κέρδισε την αγάπη και τον σεβασμό των φιλάθλων. Ήταν 24 χρόνων όταν ήλθε στο νησί μας όπου έμεινε αρκετά χρόνια αφού μετά το 1991 πήγε για λίγο πίσω στην Αγγλία,όμως επαλήλθε για να παίξει πέντε περίπου χρόνια στον Εθνικό Άχνας,όπου είχε πάλι καλή παρουσία και αγαπήθηκε από τους ανθρώπους και τον κόσμο του προσφυγικού  σωματείου.

Ο Κένι προσαρμόστηκε νωρίς στις κυπριακές ομάδες που έπαιξε.Στη Σαλαμίνα είχε παίξει και με τους Χριστοφή, Δαβίθ, Β.Μαύρος, Φλ.Νικολάου, Τσιγκέλης, Π.Ανδρέου, Μακνήλ, Η.Ηλία, Χρ.Νικολάου, Χρ.Μαύρος, Μαραγκός, Β.Αδάμου, Π.Μιχαήλ, Αρτέμης, Αλ.Νικολάου κ.α.

Η κατάκτηση του κυπέλλου το 1991,το μοναδικό τρόπαιο που έχει στην ιστορία της η Σαλαμίνα,ήταν σίγουρα η καλύτερη στιγμή του Κένι που πραγματοποίησε σπουδαίες εμφανίσεις στο θεσμό. Στον πρώτο ημιτελικό με τον Ολυμπιακό στη Λευκωσία πέτυχε και τα δύο τέρματα της ομάδας του( 2-2) έχοντας μεγαλειώδη εμφάνιση,ενώ στον επαναληπτικό στη Λάρνακα είναι αυτός που ισοφάρισε 2-2 και ουσιαστικά έδωσε την πρόκριση στη Νέα Σαλαμίνα. Στον τελικό εναντίον της Ομόνοιας στο Τσίρειο που κέρδισαν οι ερυθρόλευκοι με 3-2,ο Κένι όχι μόνο ήταν από τους κορυφαίους αλλά ήταν και ο δημιουργός του δεύτερου τέρματος με το οποίο η ομάδα του προηγήθηκε. Ο Κένι με τη Σαλαμίνα πραγματοποίησε 96 εμφανίσεις και σημείωσε 13 τέρματα.

Στο Δασάκι έκανε επίσης μια πολύ καλή παρουσία και όλοι έχουν να λένε για την αθόρυβη προσφορά και τον χαρακτήρα του. Στον Εθνικό έπαιζαν τότε και οι Παμπόρης, Φουλής, Καστάνας, Κουσιάππας, Πασιαλής, Εγκωμίτης, Σκάγιας κ.α.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο