Ρετρό: Παίκτες που έγραψαν ιστορία Μιχάλης Γιασεμή-Σιαλής

Ο Μιχάλης Γιασεμή ήταν γνωστός στο φίλαθλο κοινό με το όνομα Σιαλής.Έπαιξε για 8 χρόνια στην Ανόρθωση και ήταν μέλος της μεγάλης ομάδας της ‘’Κυρίας’’ στη δεκαετία του ’60. Άρχισε το ποδόσφαιρο στα 16 του χρόνια,το 1954 παίζοντας στην ομάδα του χωριού του,στον Άγιο Σέργιο Αμμοχώστου.

Ο συγχωριανός του Μωυσής Μάντζιαλος,που ήδη έπαιζε στην ομάδα, ήταν αυτός που τον πήρε στην Ανόρθωση και όλοι μιλούσαν για το ταλέντο του νεαρού επιθετικού.Στην πρώτη ομάδα έπαιξε το 1955-56 με προπονητή τον Ιωάννη Βάζο.

Ο Σιαλής έπαιζε σε όλες τις θέσεις της επίθεσης,κυρίως όμως ως δεξιός εξτρέμ.Στα πρώτα χρόνια λόγω της παρουσίας πολλών σπουδαίων επιθετικών( Σιάηλος, Ζάγκυλος, Άσπρου, Κοβής,  Ζέμπασιης κ.α.) δεν είχε σταθερή θέση στην ομάδα και κάλυπτε συνήθως τα όποια κενά υπήρχαν κατά διαστήματα.

Μετά το 1961,όταν ο Ζάγκυλος μετεγγράφηκε στην ΑΕΚ Αθηνών, ο Σιαλής μονιμοποιήθηκε στη βασική ενδεκάδα στη θέση του δεξιού εξτρέμ.Ήταν πολύ ταχύς παίκτης,ντριπλέρ και πέτυχε αρκετά τέρματα και με τα δύο πόδια.Έπαιξε στην πρώτη επίσημη ενδεκάδα της Μικτής-τότε-Κύπρου το 1960,εναντίον του Ισραήλ,και έγραψε μάλιστα το όνομα του στην ιστορία,αφού πέτυχε το πρώτο τέρμα της Εθνικής μας στο ισόπαλο 1-1, ενώ σκόραρε και στο δεύτερο παιχνίδι εκτός έδρας με το Ισραήλ.

Ο Σιαλής έπαιξε στην Ανόρθωση από το 1955 μέχρι το 1963,αλλά,τερμάτισε νωρίς την ποδοσφαιρική του καριέρα,σε ηλικία μόλις 25 χρόνων,επειδή το 1963 αποφάσισε να μεταναστεύσει στην Αυστραλία. Κατέγραψε 95 συμμετοχές στην Ανόρθωση όπου σημείωσε 69 τέρματα. Αποδεικνύοντας τις εκτελεστικές ικανότητες του,τρείς χρονιές ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του,από το 1961 μέχρι το 1963.Είχε δύο συμμετοχές στην Εθνική και πέτυχε δύο τέρματα.Πανηγύρισε πέντε πρωταθλήματα( 1957,1958,1960,1962,1963),δύο κύπελλα(1959,1962) και μιά ασπίδα(1962).

Ο Μιχάλης Γιασεμή-Σιαλής εκτιμήθηκε και αγαπήθηκε από τον κόσμο της Ανόρθωσης τόσο για την ποδοσφαιρική του αξία όσο και για τον χαρακτήρα του.Πρόσφερε πολλά,αθόρυβα μάλιστα,και όλοι τον θυμούνται νοσταλγικά. 
 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο