Ρετρό: Παίκτες που έγραψαν ιστορία, Νίκος Χαραλάμπους –Ομόνοια

Ήταν πραγματικά ένας ηγέτης το «10» το καλό της Ομόνοιας στη δεκαετία του ’70. Ο Νίκος Χαραλάμπους δεν ήταν απλά από τους κορυφαίους παίκτες της ομάδας του και της Εθνικής αλλά και από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στην ιστορία του ποδοσφαίρου μας. Ηγετική φυσιογνωμία που ξεχώρισε και για την υψηλή τεχνική του κατάρτιση, την ποδοσφαιρική του ευφυία και το δυνατό του σουτ. 

Ο Νίκος Χαραλάμπους έπαιξε στην Ομόνοια από το 1967 σε ηλικία 17 χρόνων μέχρι το 1978 και τα επόμενα τρία χρόνια αγωνίστηκε στον Κεραυνό Στροβόλου όπου και τερμάτισε την ποδοσφαιρική του καριέρα.

Πανηγύρισε 6 πρωταθλήματα (1972, 1974, 1975, 1976, 1977, 1978) και δύο κύπελλα (1972, 1974) με την Ομόνοια που στην δεκαετία του ΄70 σάρωσε τους τίτλους. Πέτυχε 56 τέρματα ενώ φόρεσε 19 φορές την φανέλα της Εθνικής στην οποία διετέλεσε και αρχηγός. Πέτυχε ένα τέρμα (το 1971 κατά της Σοβιετικής Ένωσης τότε) που ήταν από τα σημαντικότερα της ποδοσφαιρικής του πορείας.

Ο Νίκος Χαραλάμπους έφυγε νωρίς από την Ομόνοια στα 28 του χρόνια, για λόγους που προκάλεσαν αρκετή συζήτηση. Πρόλαβε όμως και έκανε μια εντυπωσιακή καριέρα στην διάρκεια της οποίας έζησε μεγάλες στιγμές. Κορυφαίο δεκάρι της εποχής του. Θεωρείται από τους κορυφαίους σε ταλέντο παίκτες της Ομόνοιας και του ποδοσφαίρου μας.

Ήταν ένας μαέστρος στην μεσαία γραμμή, ο ιθύνων νους της ομάδας του «τριφυλλιού». Ξεχώρισε όχι μόνο για το ποδοσφαιρικό του ταλέντο, αλλά και για την προσωπικότητα και τον δυναμισμό που έβγαζε στα γήπεδα.

Ο Νίκος Χαραλάμπους άφησε εποχή στην Ομόνοια για 9 χρόνια. Το ήθος και η σεμνότητα του εντυπωσίαζαν και εντός και εκτός γηπέδων. Γεννημένος αρχηγός, το όνομα του οποίου έμεινε χαραγμένο στις καρδιές των φιλάθλων.    

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο