Ρετρό: Παίκτες που έγραψαν ιστορία, Γιάννης Παχταλιάς

Από τα καλύτερα επιθετικά χαφ της εποχής του ήταν ο Γιάννης Παχταλιάς που έκανε μεγάλη καριέρα, ειδικά στον Ευαγόρα Πάφου, παρόλον που ξεκίνησε από τον Απόλλωνα. Παίκτης με πολύ καλή τεχνική κατάρτιση, οργανωτής παιχνιδιού αλλά και σκόρερ, ο Παχταλιάς ξεχώριζε σε κάθε παιχνίδι και σίγουρα θα μπορούσε να αγωνιστεί και σε μεγαλύτερη ομάδα.

Ο Παχταλιάς άρχισε το ποδόσφαιρο στα 17 του χρόνια στον Απόλλωνα, το 1986, αγωνιζόμενος αρχικά στην εφηβική ομάδα. Την περίοδο 1986-87 η εφηβική ομάδα των γαλάζιων της Λεμεσού θα πάρει τον τίτλο, με προπονητή τον παλιό άσο της ομάδας Σταύρο Στυλιανού. Στην ομάδα πέραν του Παχταλιά ήταν και οι Ταβέλλας, Λαζάρου, Τσιάκκας, Ίτταλος, Μ.Παπαβασιλείου, Χρ.Ιωσηφίδης, Ορφανίδης, Αθανασίου, Ν.Παπαβασιλείου, παίκτες που στη συνέχεια είχαν περάσει και από την πρώτη ομάδα, κάποιοι μάλιστα με επιτυχία. Ο Γιάννης Παχταλιάς έμεινε τρία χρόνια στην ομάδα του Απόλλωνα παίζοντας το 1989, σε ηλικία 20 χρόνων στην πρώτη ομάδα, η οποία πήρε την δεύτερη θέση στην τελική βαθμολογία,  τρείς βαθμούς πίσω από την πρωταθλήτρια Ομόνοια. Στο Απόλλωνα την χρονιά αυτή έπαιζαν οι: Γ.Παντζιαράς, Αντρελλής, Π.Πίττας, Μαγιέφσκι, Π.Χριστοφή, Χρ.Χριστοφή, Μ.Χαραλάμπους, Σαλαμιώτης, Σιακόλας, Γ.Γιαγκουδάκης, Γ.Ιωσηφίδης, Α.Χριστοδούλου, Ορφανίδης, Αθανασίου, Γ.Ιωάννου, Ρίζος, Τσολάκης, Φαλκονέττι, Μ.Χριστοφή, Άνταμτσικ, Φακοντής.  

Το 1989 ο Παχταλιάς θα καταλήξει στον Ευαγόρα Πάφου όπου αναδείχθηκε σε ηγετική φυσιογνωμία και έμεινε μέχρι το 2000, που η ομάδα ενοποιήθηκε με τον ΑΠΟΠ και δημιουργήθηκε η Πάφος. Ο Γιάννης θα μείνει στην νέα ομάδα για πέντε χρόνια και ήταν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές, μια και ήταν πλέον ένας έμπειρος μέσος. Με τη σταθερότητα στις εμφανίσεις και τον χαρακτήρα του ο Παχταλιάς κέρδισε την αγάπη και την εκτίμηση του κόσμου, όχι μόνο της Πάφου αλλά γενικότερα. Ο Παχταλιάς έπαιξε με πολλούς παίκτες που πέρασαν από τον Ευαγόρα, όπως οι Κωμοδρόμος, Πολυδώρου, Νεοφύτου, Μενελάου, Παπαϊωάννου, Ν.Ανδρέου, Βαρναβίδης, Φιλιώτης, Φράγκου, Ε.Μακρής, Δ.Δημοσθένους, Π.Χαραλάμπους κ.α.

Ο Παχταλιάς αγωνίστηκε τη διετία 2005-07 στην ομάδα της Πέγειας και στα επόμενα δύο χρόνια στον Ατρόμητο Γεροσκήπου,  βοηθώντας σημαντικά την ομάδα να ανέλθει για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Α’ Κατηγορία. Συνολικά στις ομάδες που αγωνίστηκε έχει 407 συμμετοχές και πέτυχε 73 τέρματα, ενώ αγωνίστηκε και δύο φορές στην Εθνική Κύπρου, αλλά και στις μικρότερες εθνικές ομάδες.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο