Ρετρό: Παίκτες που έγραψαν ιστορία, Μίμης Πελεντρίτης

Από τους παίκτες που έβαλαν τη δική τους σφραγίδα στον Απόλλωνα τη δεκαετία του ’60, ήταν και ο επιθετικός Μίμης Πελεντρίτης. Ήταν περίπου για μιά δεκαετία στους γαλάζιους της Λεμεσού, από το 1965 μέχρι και το 1975, και ξεχώριζε για την ταχύτητα, την ντρίπλα και τις όμορφες σέντρες πρός τους συμπαίκτες του ενώ σημείωνε και τέρματα κάθε χρόνο, παίζοντας ως αριστερός εξτρέμ.

Ο Πελεντρίτης γεννήθηκε στην Αίγυπτο και ήλθε στα οκτώ του χρόνια στην Κύπρο. Όλοι οι φίλοι του ήταν με τον Απόλλωνα και έτσι θα βρεθεί στην ομάδα, με πρώτο δάσκαλό του τον παλιό παίκτη του Απόλλωνα Γιαννάκη Βασιλειάδη, με τον οποίο μάλιστα θα γίνουν και συμπαίκτες. Ο Βασιλειάδης τον προώθησε στην εφηβική ομάδα και ήταν αυτός που στάθηκε δίπλα του βοηθώντας τον σε κάθε του βήμα. Σε λίγο καιρό θα τον αναλάβει ο προπονητής της ομάδας Ζόνλαϊ που θα τον βάλει ως έξω αριστερά στην πρώτη ομάδα.

Ο Μίμης Πελεντρίτης ήταν στον Απόλλωνα όταν η μεγάλη ομάδα του Π.Κρυστάλλη και των αδελφών Γιολίτη κέρδιζε τα δύο συνεχόμενα κύπελλα,  το 1966 και 1967, αφού προηγουμένως έχασε το τρόπαιο το 1965. Βέβαια δεν πήρε χρόνο συμμετοχής στους τελικούς ούτε και στα παιχνίδια που έδωσαν οι γαλάζιοι στην Ευρώπη. Όταν μπήκε στην ομάδα, στον Απόλλωνα αγωνίζονταν οι: Γ.Παπαϊωάννου, Ευαγόρας, Α.Γεωργίου, Καβάζης, Α.Κωνσταντίνου, Κ.Βασιλειάδης, Γ.Βασιλειάδης, Π.Κρυστάλλης, Α.Παναγίδης, Μ.Κακουλλής, Μαρνέρος, Δ.Αντωνίου, Π.Γιολίτης, Χρ.Γιολίτης.

Την τελευταία χρονιά στον Απόλλωνα, το 1974-75, στην ομάδα ήταν και  οι: Στ.Λάμπρου, Α.Ξυστούρης, Μ.Κυριακίδης, Ανδρονίκου, Α.Αριστείδου, Π.Γιολίτης, Χρ.Γιολίτης, Α.Αγιομαμίτης, Μοράρης, Μ.Γεωργίου, Γ.Ιωάννου, Βάλτερ, Μέης, Γεννάρης, Γ.Δημητρίου, Ερμογένους, Κακουλλής, Ιγνατίου, Καδής, Στυλιανού, Θεοδώρου, Ζαβρός. Στην δεκάχρονη παρουσία του στον Απόλλωνα έπαιξε ασφαλώς και δίπλα σε άλλους παίκτες, όπως ήταν οι Ζορπάς, Γ.Πάπουτσος, Φασουλής, Γεωργιάδης, Νεοφυτίδης κ.α. Ο Πελεντρίτης σημείωνε 4-5 τέρματα συνήθως κάθε σεζόν, αλλά, την περίοδο 1970-71 είχε την πιό παραγωγική του χρονιά αφού πέτυχε 8 τέρματα, τρία λιγότερα από τον Κωστάκη Βασιλειάδη που πέτυχε 11 τέρματα και ήταν πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, μαζί με τους Π.Ευθυμιάδη και Α.Στυλιανού.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο