Ρετρό: Παίκτες που έγραψαν ιστορία, Μιχάλης Χριστοφή

Από τους αξιόλογους τερματοφύλακες στη δεκαετία του ’90 ήταν ο Μιχάλης Χριστοφή του Απόλλωνα, με τον οποίο πανηγύρισε τίτλους ενώ έπαιξε στην Ευρώπη τόσο με την ομάδα του όσο και με την Εθνική Κύπρου. Χαρακτηρίστηκε ως ο τερματοφύλακας των τίτλων για τους γαλάζιους της Λεμεσού και είναι ο πρώτος σε συμμετοχές Κύπριος τερματοφύλακας μετά τον Μπρούνο Βάλε.

Ο Μ.Χριστοφή αγωνίστηκε στον Απόλλωνα από την περίοδο 1989-90 μέχρι το 1996-97, καταγράφοντας 180 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 50 στο κύπελλο, ενώ πήγε στην Ανόρθωση την περίοδο 1998-99 χωρίς όμως να αγωνιστεί, μιά και κάτω από τα δοκάρια ήταν μόνιμα ο Νίκος Παναγιώτου.Ο διεθνής τερματοφύλακας έχει αγωνιστεί σε 15 ευρωπαϊκά παιχνίδια με την ομάδα της Λεμεσού και έχει και 18 συμμετοχές στην Εθνική μας ομάδα, έχοντας αγωνιστεί και στις Ελπίδες.

Ο Μ.Χριστοφή πανηγύρισε την κατάκτηση δύο πρωταθλημάτων με τον Απόλλωνα. Ο πρώτος ήλθε το 1990-91 και ήταν ο πρώτος για την ομάδα. Είναι ακόμα χαρακτηριστικό πως οι φίλοι του Απόλλωνα πανηγύρισαν τίτλο μετά από 37 χρόνια, όταν κατέκτησαν το κύπελλο. Ο Απόλλωνας πήρε τον τίτλο με διαφορά τριών βαθμών από την Ανόρθωση, από την οποία έχει και τη μοναδική ήττα που δέχθηκε στη σεζόν.Στην ομάδα τότε έπαιξαν οι: Μ.Χριστοφή, Ν.Χριστινάκης, Αντρελλής, Πίττας, Δ.Ιωάννου, Χρ.Χριστοφή, Π.Χριστοφή, Μ.Χαραλάμπους, Α.Σοφοκλέους, Γιαγκουδάκης, Γ.Ιωσηφίδης, Χρ.Ιωσηφίδης, Μ.Αλεξάνδρου, Πτάκ, Δ.Ορφανίδης,  Τζιούρας, Τσολάκης, Πεσίροβιτς, Λ.Αθανασίου.

Το δεύτερο πρωτάθλημα ήλθε το 1993-94 με τον Απόλλωνα να αφήνει πίσω του την Ανόρθωση δύο βαθμούς. Την περίοδο αυτή συναντούμε στην ομάδα τους: Μ.Χριστοφή, Τζιούρα, Πίττα, Χρ.Χατζηκωνσταντή, Δ.Ιωάννου, Μ.Χαραλάμπους, Γιαγκουδάκη,  Χρ.Χριστοφή, Σπόλιαριτς, Τσέποβιτς, Γ.Ιωσηφίδης, Κρισμάρεβιτς, Στ.Σοφοκλέους, Π.Χατζηλοίζου, Γερμανός. Την περίοδο 1991-92 ο Μ.Χριστοφή θα πανηγυρίσει και την κατάκτηση του κυπέλλου αφού ο Απόλλωνας κέρδισε στον τελικό την Ομόνοια 1-0. Η ομάδα έπαιξε με τους: Μ.Χριστοφή, Αντρελλή, Πίττα, Δ.Ιωάννου, Π.Χριστοφή, Γιαγκουδάκη, Πτάκ, Χρ.Ιωσηφίδη, ( 88’ Χ.Χριστοφή), Πεσίροβιτς, Γ.Ιωσηφίδη( 63’ Κένι), Μ.Χαραλάμπους. Για να φτάσει στον τελικό η ομάδα της Λεμεσού απέκλεισε την Καθολική 5-0, 2-0, τον Πεζοπορικό 2-0,1-0 και την Ανόρθωση 0-0, 1-0. Άλλες δύο φορές η ομάδα ήταν φιναλίστ του κυπέλλλου. Το 1992-93 και το 1994-95 χάνοντας και τις δύο φορές από τον ΑΠΟΕΛ 4-1 και 4-2 αντίστοιχα. Μπορεί να μην πήρε χρόνο συμμετοχής στην Ανόρθωση όμως την χρονιά που ήταν στην ομάδα, η ‘’Κυρία’’ πήρε τον τίτλο του πρωταθλήματος και έχασε στον τελικό κυπέλλου από τον ΑΠΟΕΛ. Ήταν η χρονιά που έπαιζαν οι  Ν.Παναγιώτου, Δ.Ιωάννου, Β.Μιχαήλοβιτς, Κρισμάρεβιτς, Τόμιτς, Φουκαρής, Λ.Λουκά, Α.Σωτηρίου, Ππούνας, Γ.Οκκάς, Γ.Εγκωμίτης, Π.Ανδρέου, Λ.Λάμπρου, Γ.Ιωσηφίδης, Χ.Χαραλάμπους, Β.Μελαναρκίτης.
 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο