Ρετρό: Παίκτες που έγραψαν ιστορία, Χρύσος Παπακώστας

Για μιά δεκαετία περίπου ήταν η επιθετική δύναμη  του Άρη Λεμεσού ο Χρύσος Παπακώστας, που δυστυχώς έφυγε νωρίς από τη ζωή. Προερχόμενος από αθλητική οικογένεια δεν μπορούσε παρά να ακολουθήσει και αυτός τον αθλητισμό. Στην ‘’Ελαφρά Ταξιαρχία’’ αγωνίστηκαν και τα αδέλφια του Ανδρέας και Κίκης Παπακώστας ενώ, ο μεγαλύτερος Κώστας Παπακώστας υπήρξε σπουδαίος αθλητής στη σφαιροβολία και το τζούντο και αργότερα διετέλεσε γενικός διευθυντής του ΚΟΑ.

Ο Χρύσος από νεαρός ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο. Άριστος μαθητής και άριστος αθλητής από τα 12 του χρόνια θα βρεθεί στις προπονήσεις του Απόλλωνα, με προπονητή τον Πανίκο Κρυστάλλη. Δύο χρόνια αργότερα θα καταλήξει στον Άρη και στα 17 του χρόνια θα πάρει φανέλα βασικού από τον προπονητή Ανδρέα Παπαδήμα. Ξεχώριζε για την ταχύτητα, το πάθος στο παιχνίδι του αλλά και το δυνατό σουτ που είχε και με τα δύο πόδια. Ένα ‘’μοτοράκι’’ στον Άρη που αγωνιζόταν ως εξτρέμ, κυρίως δεξιά, αλλά και πίσω από τον προωθημένο κυνηγό. Με γερά πνευμόνια έδινε όμορφες μπαλιές στους συμπαίκτες του αλλά και ο ίδιος πέτυχε αρκετά τέρματα, είτε με τα πόδια είτε με το κεφάλι.

Ο Χρύσος Παπακώστας δούλεψε σκληρά και κατάφερε να μονιμοποιηθεί στην ομάδα της Λεμεσού, στην οποία αγωνίστηκε από το 1965  μέχρι το 1974, αφού σταμάτησε το ποδόσφαιρο και πήγε για σπουδές στην Αγγλία. Ένα από τα καλύτερα τέρματα που πέτυχε ήταν κατά του Απόλλωνα με κεφαλιά ψαράκι.Ο Άρης τα χρόνια αυτά προσπαθούσε να αποφύγει τον υποβιβασμό, παρόλον που κάποιες χρονιές δεν τα κατάφερε. Στον θεσμό του κυπέλλου η πιό καλή πορεία ήταν το  1973 όπου έφτασε μέχρι τα ημιτελικά και έχασε 1-0 από τον ΑΠΟΕΛ, που τελικά κατέκτησε και το τρόπαιο.

Ο Χρύσος έπαιξε αυτά τα χρόνια με αρκετούς συμπαίκτες στον Άρη, όπως ο αδελφός του Ανδρέας Παπακώστας και οι: Παπαδόπουλλος, Μαλακτός, Π.Σολωμού, Διαμαντής, Σπύρος, Μ.Μαύρος, Τάσος, Ξάνθος, Σπύρος, Μακρίδης, Καρεκλάς, Λάκης, Μιχαηλίδης, Χατζηκωστής, Αντωνίου, Κισσονέργης, Παρόλας, Παυλάς, Ιωαννίδης, Γ.Παρασκευάς, Καρακατσάνης, Βαρετός κ.α.
 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο