Ρετρό: Παίκτες που έγραψαν ιστορία, Άντρος Κουλουμπρής

Πιστός στρατιώτης του Ολυμπιακού ήταν ο επιθετικός Άντρος Κουλουμπρής, που αγωνίστηκε  σε δύσκολες εποχές για την ομάδα του Τακτακαλά, που μετά την φυγή των μεγάλων ονομάτων είχε μια κατιούσα πορεία. Στα 13 χρόνια της παρουσίας του στους μαυροπράσινους της Λευκωσίας είχε μια καλή παρουσία, αγωνιζόμενος βασικά ως έξω αριστερά και σε κάποιες περιπτώσεις στη μεσαία γραμμή.

Ο Κουλουμπρής ήταν ένας ταχύτατος παίκτης, με καλή ντρίπλα και ξεχώριζε για τις όμορφες σέντρες που έβγαζε ενώ ήταν και σκόρερ. Εντάχθηκε στον Ολυμπιακό το 1983-84 και σταδιακά μπήκε στην ομάδα, που εκείνη την εποχή αγωνιζόταν στη Β’ Κατηγορία. Στις περισσότερες χρονιές που ήταν στην ομάδα ο Άντρος, ο Ολυμπιακός ήταν χαμηλά στη βαθμολογία και κάποιες χρονιές στη μέση του βαθμολογικού πίνακα. Με εξαίρεση μιά χρονιά που αγωνίστηκε στην ΠΑΕΕΚ Κερύνειας, ο Κουλουμπρής ήταν στον Ολυμπιακό μέχρι το 2000. Πέτυχε με τους μαυροπράσινους 58 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις. Φεύγοντας από τα γήπεδα ακολούθησε την προπονητική ενώ είναι ο πρόεδρος των κυπρίων προπονητών.

Η πιο καλή στιγμή του Κουλουμπρή με τον Ολυμπιακό ήταν το 1991 όταν η ομάδα έφτασε μέχρι τον τελικό κυπέλου, αλλά έχασε από την Ομόνοια 1-0. Η ομάδα  του Τακτακαλά αγωνίστηκε με τους: Π.Σάββα, Αυγουστή,( 74’ Κουλουμπρής), Αποστόλου, Ν.Χαραλάμπους,  Ε.Ραουνάς, Κ.Σεραφείμ, Δ.Ασσιώτης, Α.Ευθυμίου, Γιασουμής, Ν.Μαυρής, Τσιακλής( 46’ Β.Πρωτοπαπάς). Για να φτάσει στον τελικό ο Ολυμπιακός απέκλεισε κατά σειρά την Ομόνοια Αραδίππου 1-0, 0-0, τον Ευαγόρα 2-1, 1-1, τον Εθνικό Άχνας 2-1, 1-2 ( 3-1 στα πέναλτι), και την ΑΕΛ 2-1, 0-0.

Ο Άντρος Κουλουμπρής στην πορεία του στον Ολυμπιακό είχε για συμπαίκτες και τους Γ.Ιωαννίδη, Μ.Εγκωμίτη, Φ.Πρωτοπαπά, Κωνσταντίνου, Χρυσοστόμου, Κατσιαράουα, Πλακίτης, Παντέλας, Τζιαπούρας, Φυλακτού, Π.Χριστοδούλου, Σοσό, Ν.Σταύρου. 
 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο