Ρετρό: Παίκτες που έγραψαν ιστορία, Αντωνής Κυριάκου

Μεγάλη ήταν η συμβολή του Αντωνή Κυριάκου στα πρώτα πρωταθλήματα  που κέρδισε η Ομόνοια, και τα οποία ήταν προπομπός των επιτυχιών που ακολούθησαν για την ομάδα του τριφυλλιού. Αγωνιζόταν στην μεσαία γραμμή και είναι από τους παίκτες που ξεχώρισαν στη δεκαετία του ’60.

Ο Αντωνής, όπως ήταν γνωστός στους φίλους της Ομόνοιας, έπαιξε από το 1958 μέχρι το 1967 με το τριφύλλι στο στήθος, κατέγραψε 157 συμμετοχές και πέτυχε 9 γκόλ. Έπαιξε από τη πρώτη χρονιά στην Ομόνοια, με την οποία κέρδισε δύο πρωταθλήματα( 1960-61 και 1965-66), ένα κύπελλο( 1964-65) και μια Ασπίδα( 1966). Ήταν παράδειγμα αγωνιστικής συνέπειας, παίκτης δυνατός και μαχητικός που συνήθως κέρδιζε τις μονομαχίες στο κέντρο και είχε πρωταγωνιστική παρουσία στις κατακτήσεις των τίτλων. Έπαιξε σε όλα τα παιχνίδια στα δύο πρώτα πρωταθλήματα, ενώ ήταν βασικός και αναντικατάστατος στο δρόμο για την κατάκτηση του κυπέλλου το 1965, αλλά, και στο πρωτάθλημα του 1963-64 που διακόπηκε λόγω διακοινοτικών ταραχών, με την Ομόνοια να έχει 6 νίκες σε ισάριθμους αγώνες.

Το πρώτο πρωτάθλημα της Ομόνοιας ήταν το 1960-61, έχοντας 7 βαθμούς περισσότερους από την δεύτερη Ανόρθωση και την πιο παραγωγική επίθεση με ενεργητικό 91 τέρματα, που για αρκετά χρόνια ήταν αριθμός ρεκόρ. Στην ομάδα έπαιξαν οι: Ν.Ελευθεριάδης, Τ.Αντωνίου, Αντωνής, Κακουλλής, Κώστας, Έσσο, Πάκκος, Βατυλιώτης, Κ.Χριστοφόρου, Π.Τσιελεπής, Στ.Πόντζιος, Α.Γρηγορίου, Π.Τρικούππης, Α.Ασσιώτης, Κοκκινίδης, Κριτωνής, Κοντός. Το δεύτερο πρωτάθλημα ήλθε το 1965-66 με την Ομόνοια να έχει ένα βαθμό περισσότερο από τον Ολυμπιακό. Στην ομάδα ήταν οι: Ν.Ελευθεριάδης, Πλουτής, Αντωνής, Κώστας, Δρόσος, Κάττος, Μελής, Κ.Χριστοφόρου, Άκης, Α.Γρηγορίου, Έσσο, Ρένος, Στεφάνου, Α.Χαραλάμπους, Σ.Ροτσίδης, Κούκος, Πέτρος. Ο Αντωνής  Κυριάκου πανηγύρισε την κατάκτηση του κυπέλλου το 1965 όταν η Ομόνοια κέρδισε στον τελικό τον Απόλλωνα 5-1. Είχε αποκλείσει προηγουμένως την ΑΕΛ εκτός 2-1, τον Ολυμπιακό 1-0 και την Αλκή εκτός 3-0.

Στον τελικό αγωνίστηκαν οι: Ν.Ελευθεριάδης, Κάττος, Άκης, Κώστας, Αντωνής, Έσσο, Δρόσος, Αντωνάκης, Μελής, Κ.Χριστοφόρου, Κούκος. Η Ομόνοια κέρδισε την Ασπίδα το 1966 κερδίζοντας τον Απόλλωνα 3-1. Στο παιχνίδι αυτό αγωνίστηκαν οι Ν.Ελευθεριάδης, Κάττος, Άκης, Πλουτής, Κώστας, Δρόσος, Αντωνής, Α.Χαραλάμπους, Αντωνάκης, Μελής, Έσσο. 
 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο