Μεγάλη επιτυχία: Δευτεραθλητής Ευρώπης ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής

Τη σημαντικότερη επιτυχία της καριέρας του και μια από τις πιο μεγάλες στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού πανηγύρισε την Κυριακή (15/10) ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής, καθώς αναδείχθηκε Δευτεραθλητής Ευρώπης στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα NASCAR και συγκεκριμένα στην κατηγορία EURO NASCAR 2. 

Ο Κύπριος οδηγός της κοινοπραξίας Academy Motosport / Alex Caffi Motorsports κατέβαλε υπεράνθρωπη προσπάθεια στον αγώνα της Κυριακής, τερματίζοντας πέμπτος, έχοντας εκκινήσει από τη δέκατη θέση – έκανε πέντε προσπεράσματα στη βροχή με σλικ ελαστικά! Κατάφερε να διατηρήσει τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, μπροστά από τον Linster, αλλά πίσω από το Jouffreau.

Πέρσι ήταν τρίτος στο πρωτάθλημα, πρόπερσι έκτος και το 2020 ήταν τέταρτος, πάντα με την ίδια ομάδα.

Yστέρησε το αυτοκίνητο
Ο Τζιωρτζής έκανε μια εξαιρετική χρονιά κερδίζοντας 5 κούρσες, περισσότερες από κάθε άλλον. Προηγείτο στη βαθμολογία όλο το χρόνο, ακόμα και μετά τον πρώτο τελικό του Σαββάτου (14/10), αφού ο νικητής και εν τέλει πρωταθλητής Paul Jouffreau δέχτηκε ποινή μετά το τέλος της κούρσας. Ωστόσο, το αυτοκίνητο του Τζιωρτζή ήταν φανερό πως στο Βέλγιο υστερούσε σε δύναμη έναντι του ανταγωνισμού, με αποτέλεσμα ο Κύπριος οδηγός να εκκινήσει την Κυριακή από τη δέκατη θέση, κάτι που σε συνδυασμό με την pole position του Jouffreau έκαναν τα πράγματα δύσκολα. Το Σάββατο είχε προκριθεί έκτος για την εκκίνηση, τερματίζοντας τέταρτος.

Η σημαντικότερη διάκριση
Η δεύτερη θέση μπορεί να μην αντικατοπτρίζει την ταχύτητα και την ανωτερότητα του Τζιωρτζή σε όλη τη χρονιά, είναι όμως μια σπουδαία επιτυχία που τον φέρνει σε μια ακόμα καλύτερη θέση για το 2024 και του χάρισε άλλη μια πρόσκληση για τις ΗΠΑ! Το πανηγύρισε στο τέλος, ενώ σε μια κίνηση Fair Play που καταχειροκροτήθηκε, έδωσε την σαμπάνια του στον Jouffreau για να πανηγυρίσει και αυτός, καθώς ο Γάλλος δεν είχε καταφέρει να ανοίξει τη δική του. Άλλωστε οι δύο τους διατηρούν εξαιρετική σχέση.

Λίγη ώρα αργότερα ο Τζιωρτζής μπήκε στο αυτοκίνητο για τον αγώνα της κατηγορίας PRO όπου διεκδικούσε το rookie trophy. 

Ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής αγωνίζεται με την στήριξη του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού και του Υφυπουργείου Τουρισμού, τον χορηγούν η ALCO Filters, η ENEOS Motor Oil και η Psaltis Auto Parts και τον υποστηρίζουν η Televantos Used Trucks, το Sana Hiltonia και η πίστα Daytona όπου έκανε τα πρώτα βήματα της καριέρας του. Επίσημος αερομεταφορέας η TUS Airways.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο