Στη Ρωσία βλέπουν θετικά την απόφαση του CAS για τις κυρώσεις λόγω ντόπινγκ

Δικαστηρίου να μην επιτραπεί η επίσημη εκπροσώπηση της χώρας στις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις των δύο επόμενων χρόνων, κάτι το οποίο χαρακτήρισε ως αρνητικό στοιχείο, αλλά υπάρχει και κάτι θετικό από τις κυρώσεις, αφού οι αθλητές θα μπορούν να μετέχουν ως ουδέτεροι.

Οι Ρώσοι αθλητές δεν θα μπορούν να αγωνιστούν υπό τη σημαία της χώρας σε μεγάλα διεθνή γεγονότα, συμπεριλαμβανομένων των Ολυμπιακών Αγώνων, έως το 2022, μετά την απόφαση του CAS, που επέβαλε κυρώσεις για ντόπινγκ, το οποίο όμως μείωσε ταυτόχρονα στο μισό την αρχική τετραετή απαγόρευση.

«Φυσικά αισθανόμαστε λύπη γι' αυτή την απόφαση, την βλέπουμε ως κάτι αρνητικό» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ. «Αλλά ταυτόχρονα, το βασικό θέμα είναι ότι οι αθλητές έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν σε αγώνες ως ουδέτεροι» πρόσθεσε.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός κατά του Ντόπινγκ (WADA) ανακοίνωσε ότι τα μέτρα ήταν «το ισχυρότερο σύνολο συνεπειών που επιβλήθηκαν ποτέ σε οποιαδήποτε χώρα για αδικήματα που σχετίζονται με το ντόπινγκ».

Οι Ρώσοι αξιωματούχοι, παρά την απογοήτευσή τους για τις κυρώσεις, εστίασαν στο γεγονός ότι το αποτέλεσμα της προσφυγής στο CAS δεν ήταν χειρότερο και ότι οι Ρώσοι θα συνεχίσουν να συμμετέχουν στα πιο διάσημα αθλητικά γεγονότα στον κόσμο.

«Το αποτέλεσμα σήμερα είναι μια νίκη για τη Ρωσία» εκτίμησε την Πέμπτη ο Μιχαήλ Μπουχάνοφ, διευθύνων σύμβουλος του ρωσικού οργανισμού υπηρεσίας αντι-ντόπινγκ (RUSADA). «Το CAS δεν περιόρισε το δικαίωμα των καθαρών αθλητών να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες, καθώς και στα παγκόσμια πρωταθλήματα» τόνισε.

Ο υπουργός Αθλητισμού, Όλεγκ Ματίτσιν, είπε πως ήταν «θετικό» ότι οι κυρώσεις θα έχουν διάρκεια μόνο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2022, αντί για τέσσερα χρόνια, που ήταν η αρχική ποινή.

Πηγή: ΑΠΕ

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο