«Δεν ξεχνάς να πηδάς εμπόδια σε 2 εβδομάδες, οτιδήποτε πλην τελικού θα είναι αποτυχία»

Λίγο πριν την αναχώρησή του για την Πολωνία και τους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες, με τους οποίους θα πέσει η αυλαία της σεζόν στον κλειστό στίβο, ο Μίλαν Τραΐκοβιτς μίλησε στην εκπομπή Τρανζίσιον του ΡΑΔΙΟ ΠΡΩΤΟ.

Ακολούθως παρατίθενται οι δηλώσεις του για...

…το πώς έχει επηρεάσει ο κορωνοϊός: «Έχει επηρεάσει όλους τους αθλητές, είναι πρωτόγνωρο πράγμα, ουδείς δεν ήξερε πώς να το αντιμετωπίσει. Από ένα σημείο και μετά σκεφτόμουν ότι είναι το ίδιο για όλους και προσπαθούσα να προσαρμοστώ στους νέους κανονισμούς και της νέα ζωή, να κάνω τη δουλειά μου όσο καλύτερα μπορώ. Η ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων ήταν κάτι πολύ μεγάλο, προσπαθήσαμε να το αποδεχτούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται και να προετοιμαστούμε για ό,τι άλλο ερχόταν. Φυσικά πήραμε και κάποιες ανάσες από τις γεμάτες σεζόν που προερχόμασταν»

…την αγωνιστική του κατάσταση: «Είχα έναν τραυματισμό στο πόδι, μια μικρή θλάση, φαίνεται να έχιε περάσει, δεν είμαι στο 100%, αλλά επειδή έχω κερδίσει τη διοργάνωση πριν δύο χρόνια πάω να υπερασπιστώ τον τίτλο μου. Θα είναι αποτυχία οτιδήποτε άλλο πλην του τελικού, κι εκεί όλα μπορούν να συμβούν. Έχω μείνει λίγες μέρες εκτός προπονήσεων, αλλά δεν ξεχνάς να πηδάς εμπόδια σε δύο εβδομάδες, έχω την εμπειρία, ελπίζω να πάμε καλά»

…τη 17η θέση παγκοσμίως και έβδομη στην Ευρώπη: «Όταν άρχισα να πηγαίνω καλά, εκπλήσσονταν τα μεγάλα αστέρια του αθλήματος. Σιγά-σιγά όμως έμαθαν και πού είναι η Κύπρος και ότι αν εμφανιστεί κάποιος από εκεί θα έχουν πρόβλημα. Μετά το χρυσό πήρα πολύ σεβασμό από πολύ μεγάλους αθλητές και προπονητές, με συνεχάρηκαν και ήθελαν να ακούσω την ιστορία μου. Παλαιότερα δεν θα το έκαναν αυτό το βήμα. Τώρα με υπολογίζουν όπου και να πάω»

…τη δυσκολία του αθλήματος: «Θέλει συνδυασμό ταχύτητας, τεχνικής και δύναμης, αυτό το κάνει πολύ πιο ενδιαφέρον. Όταν είχα την ευκαιρία να κερδίσω μεγάλους αθλητές ήταν επειδή εκείνη την ημέρα έκανα πράγματα σωστά και έβγαλα τον καλό μου εαυτό. Χωρίς εμπόδια στα 100 μέτρα δεν κερδίζεις έναν πολύ μεγάλο αθλητή, αλλά με εμπόδια τον κερδίζεις. Απαιτεί γρήγορη σκέψη, καλό ρυθμό, λάθη γίνονται από τους καλύτερους και πρέπει να είσαι έοτιμος να τα εκμεταλλευτείς»

…το αν διαφοροποιεί ακόμη το στιλ του: «Τα τελευταία χρόνια δεν νιώθω πως κάνω πολύ μεγάλες αλλαγές στην τεχνική μου. Στα 28 μου έχω διαμορφώσει το κορμί και το στιλ μου, νιώθω πως γίνομαι πιο δυνατός και αυτό σου  βγάζει και την ταχύτητα. Επίσης η εμπειρία των αγώνων με κάνει καλύτερο»

…τον αντίπαλο που δεν θέλει να... βλέπει: «Δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιον. Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει... Στις καλύτερες μου κούρσες με είχαν βάλει με κορυφαίους αθλητές κι αυτό μου έβγαζε τον καλύτερό μου εαυτό. Μ’ αρέσει ο υψηλότερος δυνατός ανταγωνισμός».

…το ενδεχόμενο να βελτιώσει τις επιδόσεις του: «Εννοείται ότι μπορώ να το κάνω. Το καλοκαίρι το 13.25 μπορεί και να σπάσει. Είναι προ-ολυμπιακή χρονιά, πρέπει να είμαστε έτοιμοι».

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο