"Κανένα όφελος δεν είχε η πανδημία για μένα"

Ο Ραφαέλ Ναδάλ έχει αντίθετη άποψη σε σχέση με όσους πιστεύουν ότι η αγωνιστική αποχή λόγω της πανδημίας τον ωφέλησε με κάποιον τρόπο.

Βάζοντας κάτω τα πάρα πολλά χρόνια σερί παρουσίας του Ραφαέλ Ναδάλ στο τουρ και τον αντίκτυπο που είχε κάτι τέτοιο στην καταπόνηση του σώματος του, πολλοί εξέφρασαν την άποψη ότι η πολύμηνη αγωνιστική αποχή που είχαμε εντός του 2020 θα μπορούσε να λειτουργήσει ευεργετικά για τον 34χρονο θρύλο του αθλήματος.

Παρά το γεγονός ότι ο Ράφα επέστρεψε "ταύρος" κατακτώντας το 13ο Ρολάν Γκαρός και 20ο συνολικά Grand Slam της καριέρας του, ο ίδιος πιστεύει ότι, σε τενιστικό επίπεδο, η παύση λόγω της πανδημίας ουδόλως τον βοήθησε.

"Πιστεύω ότι η παύση λόγω του lockdown δεν έχει βοηθήσει κανέναν πέραν φυσικά του να σταματήσει η πορεία του ιού. Νομίζω ότι για όλους τους τενίστες ήταν κάτι πολύ δύσκολο και τους προετοίμασε για εντελώς άγνωστες καταστάσεις.

Ευτυχώς, παρά την αβεβαιότητα, προσπαθήσαμε να βάλουμε στόχους, να δουλέψουμε σωστά, να αποφύγουμε τους τραυματισμούς και να προσαρμόσουμε τις ανάγκες μας. Για μένα, αν το σώμα μου σταματάει να δουλεύει για πολύ καιρό, δεν ωφελούμαι και χρειάζομαι εξτρά δουλειά για να φτάσω εκεί που ήμουν. Όχι μόνο σε επίπεδο φυσικής κατάστασης αλλά και όσον αφορά καθαρά το τένις που παίζω.

Ήταν πολύ δύσκολο για μένα, όντας τόσο ενεργός άνθρωπος στη ζωή μου, να αναγκάζομαι να είμαι εσώκλειστος σε ένα διαμέρισμα για τόσο καιρό. Η καμπάνια με τον Γκασόλ και τον Ισπανικό Ερυθρό Σταυρό με βοήθησε πάρα πολύ ώστε να νιώθω ότι προσφέρω και κάνω κάτι. Χαίρομαι πάρα πολύ για τα χρήματα που μαζέψαμε" ανέφερε ο Ναδάλ.

Πηγή: sport24.gr

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο