Ναδάλ: «Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αυτή να είναι η τελευταία μου χρονιά»

Ο Ράφα Ναδάλ δημοσίευσε σήμερα (7/12) ένα νέο βίντεο στα social media, στο οποίο άφησε να εννοηθεί ότι το 2024 θα μπορούσε να είναι η τελευταία του σεζόν ως επαγγελματίας. Σε αυτό το τέταρτο βίντεο που δημοσίευσε ο Ναδάλ τις τελευταίες ημέρες μετά την επιβεβαίωση της επιστροφής του στο τουρνουά του Μπρίσμπεϊν, ο Ισπανός πρωταθλητής δηλώνει ότι, αν και σκέφτηκε να σταματήσει να παίζει, άξιζε να παλέψει για να συνεχίσει να παίζει και να αποσυρθεί σε γήπεδο τένις αντί σε μία αίθουσα Τύπου:

«Φυσικά, πολλές φορές έχω σκεφτεί ότι δεν είχε νόημα να συνεχίσω να παίζω, ότι στο τέλος χρειάζονται πολλά χρόνια, πολλά πράγματα, πολλές ώρες δουλειάς που δεν βλέπεις το αποτέλεσμα. Σκέφτομαι όμως συνέχεια αυτό που είπα στην τελευταία συνέντευξη Τύπου, ότι δεν άξιζα να τελειώσω την αθλητική μου καριέρα σε μία αίθουσα τύπου. Θα ήθελα να τελειώσει διαφορετικά και πάλεψα και διατήρησα την ελπίδα ανά πάσα στιγμή για να συμβεί αυτό. Με τις αμφιβολίες, με τις κακές στιγμές, πολύ άσχημες, με τις καλύτερες στιγμές. Νομίζω ότι είχα τους σωστούς ανθρώπους γύρω μου, όπως είχα πάντα σε όλη μου την καριέρα: οικογένεια, ομάδα, φίλους. Νομίζω ότι αυτοί με βοήθησαν όλοι. με βοήθησαν αποφασιστικά να είμαι εδώ που είμαι σήμερα, με την επιλογή να αγωνιστώ ξανά, και η επιθυμία των ανθρώπων που θέλουν να με δουν να παίζω ξανά είχε σημαντικό αντίκτυπο στην καθημερινότητά μου», ανέφερε.

Ένας Ναδάλ που όμως υποθέτει ότι η σεζόν του 2024 μπορεί να είναι η τελευταία του ως επαγγελματίας, αν και δεν τολμά να το επιβεβαιώσει πλήρως, αφού θα εξαρτηθεί  από το πώς θα ανταποκριθεί το σώμα του σε αυτήν την επιστροφή: 

«Είναι μια πραγματικότητα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αυτή να είναι η τελευταία μου χρονιά, χωρίς αμφιβολία. Υπάρχουν πιθανότητες να είναι μόνο μισός χρόνος, υπάρχουν πιθανότητες να είναι ένας ολόκληρος χρόνος, υπάρχουν πιθανότητες να μην καταφέρουμε να τα φτάσουμε όλα αυτά. Αυτά είναι πράγματα που, αυτή τη στιγμή, κάνω δεν έχω την ικανότητα να μπορώ να απαντήσω, αυτή είναι η αλήθεια. Είμαι μόνο σε θέση να πω ότι αγωνίζομαι ξανά, ότι έχω ακόμα στο μυαλό μου ότι αυτό που είναι φυσιολογικό ή πιο πιθανό είναι ότι θα είναι η τελευταία μου χρονιά και θα απολαμβάνω κάθε τουρνουά σαν να ήταν Με αυτόν τον τρόπο. Δεν θέλω να το ανακοινώσω ως τέτοιο γιατί τελικά δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί και πρέπει πάντα να δίνεις την ευκαιρία στον εαυτό σου να πει κάτι και μετά να μην είσαι σκλάβος σε αυτά που έχεις πει. Νομίζω ότι θα είναι έτσι, δεν μπορώ να το εγγυηθώ εκατό τοις εκατό γιατί στο τέλος έχω δουλέψει πολύ για να αγωνιστώ ξανά. Και αν τα πράγματα και η φυσική μου κατάσταση μου επιτρέπουν να προχωρήσω και απολαμβάνω αυτό που κάνω, γιατί θα βάλω προθεσμία; Νομίζω ότι δεν έχει νόημα».

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rafa Nadal (@rafaelnadal)

 

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο