Ζβέρεφ: «Φανταστικός ο Αλκαράθ - Είδα ότι ήταν άουτ το δεύτερο σερβίς»

Ο Σάσα Ζβέρεφ έκανε το παράπονό του για την καθοριστική απόφαση του διαιτητή στο πέμπτο σετ, όμως παραδέχτηκε την ανωτερότητα του Κάρλος Αλκαράθ.

«Έκανα ό,τι μπορούσα σήμερα», ανέφερε στη συνέντευξη τύπου ο 27χρονος Γερμανός, «Υπήρξαν μερικές άτυχες στιγμές στο πέμπτο σετ. Άκουσα ότι στο 2-1 το δεύτερο σερβίς ήταν άουτ. Το είδα αυτό το hawk-eye. Αν έκανα το μπρέικ εκεί, το πέμπτο θα μπορούσε να πάει σε οποιαδήποτε πλευρά. Ό,τι έγινε, έγινε. Κοιτάξτε, έπαιξε φανταστικά. Έπαιξε καλύτερα από εμένα στο τέταρτο και το πέμπτο σετ. Έτσι είναι. Ένιωσα ότι σε αυτόν τον Grand Slam τελικό έκανα ό,τι μπορούσα. Στο US Open το έδωσα από μόνος μου, υπάρχει διαφορά».

Ρωτήθηκε στη συνέχεια αν σωματικά... βρήκε τοίχο στο τέταρτο σετ. «Έχασα τη συγκέντρωσή μου, το σερβίς μου, δεν είχα δύναμη πλέον στα πόδια μου, κάτι που είναι παράξενο. Δεν κουράζομαι, δεν έχω κράμπες. Κόντρα στον Κάρλος, βέβαια, η ένταση είναι διαφορετική, οπότε ίσως είναι αυτό. Ίσως πρέπει να κοιτάξω την προετοιμασία μου, να δω τι κάνω σε ό,τι αφορά τη φυσική κατάσταση. Ένιωσα ότι έπαιξα καλά για τρία σετ, μετά έπεσα πολύ«.

Σε ό,τι αφορά τη επίμαχη φάση στο 2-1 του πέμπτου σετ, όταν σε μπρέικ πόιντ του δεν δόθηκε το διπλό λάθος του Κάρλος πρόσθεσε: «Είναι διαφορετικό να είσαι πίσω με 3-1 από το να πηγαίνεις στο 2-2. Είναι καθοριστική διαφορά. Είναι εκνευριστικό, αλλά είναι αυτό που είναι. Οι διαιτητές κάνουν λάθη, είναι και αυτοί άνθρωποι. Φυσικά σε τέτοιες περιπτώσεις, εύχεσαι να μην γίνονταν λάθη».

Και κατέληξε σε ό,τι αφορά το ματς: «Είμαι και οι δύο δυνατοί, αλλά εκείνος είναι θηρίο. Η ένταση στην οποία παίζει είναι διαφορετική σε σχέση με άλλους. Μπορεί να κάνει πολλά διαφορετικά πράγματα. Άλλαξε την τακτική του στο πέμπτο σετ, έπαιζα πιο ψηλά, πιο βαθιά για να μη δημιουργώ δύναμη. Είναι φανταστικός παίκτης, φανταστικός σε φυσική κατάσταση. Πρέπει να κοιτάξω τον εαυτό μου και να κοιτάξω την ομάδα και να δω τι μπορώ να κάνω για να φτάσω στο ίδιο επίπεδο».

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο