Τένις: Στόχος ανόδου για τις Εθνικές ομάδες

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Αντισφαίρισης, παρουσίασε τις Εθνικές Ομάδες Davis Cup (Ανδρών) και Billie Jean King Cup (Γυναικών), οι οποίες την ερχόμενη εβδομάδα θα ριχτούν στη μάχη του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Υψηλός στόχος και των δύο ομάδων η άνοδος στη Β΄ κατηγορία της Ευρωπαϊκής ζώνης. Οι αγώνες της Εθνικής Ομάδας Ανδρών που αρχικά σκοπεύει στην πρόκριση στα πλέη-οφ ανόδου θα γίνουν στο Μαυροβούνιο (17-22 Ιουνίου) και της Ομάδας Γυναικών στη Μολδαβία (19-22 Ιουνίου).

Παρουσιάζοντας τις ομάδες, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δημήτρης Λεοντής, σημείωσε ότι οι δύο αυτές διοργανώσεις είναι οι κορυφαίες που διεξάγονται κάθε χρόνο από την ΙΤF και προσδοκούμε σε θετικά αποτελέσματα: “Ευελπιστούμε ότι και δύο ομάδες μας θα καταφέρουν να φέρουν την πρόκριση αφού είναι στελεχωμένες με ότι καλύτερο διαθέτει η χώρα μας, έχουν το επίπεδο που χρειάζεται για να διακριθούν και θα κοουτσάρονται από δύο καταξιωμένους προπονητές που διαθέτουν την εμπειρία για να βοηθήσουν ουσιαστικά τις ομάδες μας.

Ως ΟΑΚ προσπαθούμε πάντα στο μέτρο των οικονομικών μας δυνατοτήτων να στηρίζουμε τις Εθνικές μας ομάδες στην προετοιμασία τους. Προς το σκοπό αυτό, επιχορηγήσαμε την συμμετοχή της Εθνικής Ανδρών σε τουρνουά Futures στη Σερβία και επιπλέον ημέρες προετοιμασίας στην Μολδαβία για την ομάδα των Γυναικών.

Εδώ οφείλω να εκφράσω και δημόσια, εκ μέρους της ΟΑΚ, τις θερμές μας ευχαριστίες προς τον κύριο Αδάμο Σεραφίδη και την εταιρεία Fameline Holding Group Ltd, που είναι ο team sponsor την Εθνικής μας ομάδας των Γυναικών και με την βοήθεια τους έγιναν κατορθωτά πολλά πράγματα ούτως ώστε να μην λείψει τίποτα από την Εθνική μας ομάδα.

Τέλος θερμές ευχαριστίες εκφράζω προς τους χορηγούς της ΟΑΚ, πρώτα στον θεσμικό μας χορηγό, τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, την ΟΠΑΠ Κύπρου, την εταιρεία Φώτος Φωτιάδης, την εταιρεία Mavros, την Joma Cyprus, την Πετρολίνα, την Χαραλαμπίδης-Κρίστης και τις Ειδικές Εκδόσεις. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στις δύο ομάδες μας.».

Davis Cup : Θα δώσει τη μάχη για την άνοδο

Με στόχο την εξασφάλιση ενός εκ των τριών εισιτηρίων που οδηγούν στα πλέι-οφ της ανόδου στο Β’ γκρουπ της Ευρωπαϊκής Ζώνης, η Εθνική Ομάδα Davis Cup θα ταξιδέψει στο Μαυροβούνιο εκεί όπου θα αναμετρηθούν οι Εθνικές ομάδες εφτά χωρών συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου.

Την κυπριακή ομάδα αποτελούν οι Μενέλαος Ευσταθίου (Νο1), Στυλιανός Χριστοδούλου, Σέργης Κυρατζής, Ελευθέριος Νέος και Νίκολας Κάμπελ, και θα έχει ως Captain για 11η συνεχή χρονιά τον Δημήτρη Ηροδότου.

Αντίπαλες της Κυπριακής ομάδας θα είναι η Σλοβενία, το Κόσοβο, το Αζερμπαϊτζάν, η Μολδαβία, η Βόρεια Μακεδονία και το Μαυροβούνιο. Οι επτά (7) χώρες θα χωριστούν σε δύο (2) γκρουπ και προκρίνονται οι πρώτες τρεις (3) χώρες στη 2η Ευρω-Αφρικανική Κατηγορία :

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο