Σαν σήμερα: The Battle Of Surfaces μεταξύ Ναδάλ και Φέντερερ

Ένα από τα πιο παράδοξα ματς επίδειξης στην ιστορία του τένις έλαβε χώρα πριν από ακριβώς 13 χρόνια, με πρωταγωνιστές τον Ρότζερ Φέντερερ και τον Ράφα Ναδάλ.

Το ημερολόγιο γράφει 2 Μαΐου 2007 και ένα από τα πιο παράδοξα ματς επίδειξης στην ιστορία του τένις λαμβάνει χώρα στην Palma Arena της Palma de Mallorca στο ομώνυμο νησί της Ισπανίας, μεταξύ του Νο1του κόσμου και τετράκις πρωταθλητή του Wimbledon, Roger Federer και του Νο2 και δις πρωταθλητή του Roland Garros, Rafael Nadal.

Το ματς έχει οριστεί να διεξαχθεί σε υβριδικό court που η μισή του επιφάνεια καλύπτεται με γρασίδι και η άλλη μισή με χώμα υπενθυμίζοντας έτσι την περιοχή ειδίκευσης του καθένα. Ή κατασκευή διαρκεί 19 μέρες και το κόστος ανέρχεται σε 1.63 εκατομμύρια δολάρια.

Νικητής αναδεικνύεται ο Ισπανός με 7-5, 4-6, 7-6 (10) ο οποίος σώζει 2 match-point του Ελβετού και σε όλο το ματς δείχνει να πατά καλύτερα και να ανταποκρίνεται επιτυχέστερα στις αλλαγές της επιφάνειας. Το ματς διαρκεί δυόμιση ώρες καθώς σε κάθε αλλαγή πλευράς οι τενίστες άλλαζαν παπούτσια.

Ο αγώνας αυτός που έμεινε στην ιστορία ως "Battle Of Surfaces", ως υπόμνηση ενός ακόμη πρωτοφανούς ματς επίδειξης αυτού μεταξύ της Billie Jean King και του Bobby Riggs, του μνημειώδους "Battle Of The Sexes", προσέφερε σίγουρα συγκινήσεις ενώ έδωσε μία άλλη "ανάμεικτη" διάσταση στο rivalry των Federer-Nadal.

Πηγή: Tennis24

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο