Απειλές από το Βούλγαρο πρωθυπουργό για την παρουσία φιλάθλων στα γήπεδα

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, απείλησε να επιβάλει απαγόρευση στην παρουσία θεατών σε εγχώριους αγώνες πρωταθλήματος, εάν δεν τηρούνται τα μέτρα που αφορούν στις μεταξύ τους αποστάσεις.
Το βουλγαρικό πρωτάθλημα άρχισε ξανά στις 5 Ιουνίου μετά από διακοπή σχεδόν τριών μηνών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, με παρουσία φιλάθλων στα γήπεδα, αλλά υπήρξαν αρκετές παραβιάσεις κατά τη διάρκεια πολλών αγώνων.
 
«Δώσαμε στους παίκτες μας την ευκαιρία να παίξουν μπροστά σε θεατές», δήλωσε ο Μπορίσοφ. «Τι έκαναν οι φίλαθλοι; Συγκεντρώθηκαν, δεν φορούσαν προστατευτικές μάσκες. Τι θέλουν να δείξουν»;

Μετά τις παραβιάσεις των τελευταίων εβδομάδων, ο υπουργός Υγείας, Κιρίλ Ανανίεφ, ανακοίνωσε τη Δευτέρα, ότι επιτρέπεται η παρουσία 1.000 θεατών σε μία μόνο εξέδρα, προτρέποντας τους φιλάθλους να τηρούν τα μέτρα απόστασης.
 
Ωστόσο, αυτό δεν συνέβη χθες κατά τη διάρκεια του επαναληπτικού ημιτελικού του βουλγαρικού Κυπέλλου μεταξύ της Λέφσκι Σόφιας και της Λοκομοτίβ Πλόβντιβ.
 
«Υπάρχει ένας νέος περιορισμός τώρα για 1.000 άτομα σε μία εξέδρα, αλλά βλέπω ότι δεν τηρούν τα μέτρα», δήλωσε ο Μπορίσοφ. «Αν συνεχίσουν έτσι, πιθανότατα θα κλείσουμε τα γήπεδα στους οπαδούς όπως στη Γερμανία, την Ισπανία και την Ιταλία».

Ο υπουργός Αθλητισμού, Κράσεν Κράλεβ, επέκρινε την Δευτέρα τους διοργανωτές του αγώνα και τους οπαδούς στο ντέρμπι της Σόφιας μεταξύ της ΤΣΣΚΑ και της Λέφσκι για μη τήρηση των κανόνων, λέγοντας ότι η Βουλγαρία βρίσκεται στα πρόθυρα ενός δεύτερου κύματος κορωνοϊού. Το ντέρμπι πραγματοποιήθηκε μπροστά σε χιλιάδες φιλάθλους που δεν τηρούσαν τις αποστάσεις μεταξύ τους.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο