Ομόνοια: Τι προβλέπει ο κανονισμός για το αναβληθέν Ντρίτα-Λίνφιλντ

Η προγραμματισμένη για σήμερα αναμέτρηση Ντρίτα-Λίνφιλντ που θα αναδείκνυε την ομάδα, η οποία από τον προ-προκριματικό γύρο θα περνούσε στον α' προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ, δεν θα λάβει χώρα.

Όπως επίσημα ενημέρωσε η Λίνφιλντ, η UEFA αποφάσισε την αναβολή του αγώνα ένεκα θεμάτων του σύλλόγου από το Κόσοβο με τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς που διέπουν τις διοργανώσεις της στην εποχή του κορωνοϊού, μια ομάδα είναι υποχρεωμένη να δώσει ένα παιχνίδι, αρκεί να έχει 13 διαθέσιμους ποδοσφαιριστές. Η Ντρίτα, προφανώς, δεν τους είχε...

Τι συμβαίνει από εδώ και πέρα; Η πρώτη επιλογή είναι ο ορισμός του αγώνα σε νέα ημερομηνία, αν το επιτρέπουν τα χρονικά περιθώρια και η εγχώρια/τοπική αρχή προχωρήσει σε νέους ελέγχους στους παίκτες, προκειμένου να βρεθούν οι 13 απαραίτητοι (υγιείς) ποδοσφαιριστές, ώστε να παιχθεί το παιχνίδι.

Η άλλη λύση είναι ο σύλλογος που αντιμετωπίζει πρόβλημα (εν προκειμένω η Ντρίτα) να δηλώσει παίκτες που δεν υπήρχαν στην αρχική της λίστα, αρκεί αυτοί να είναι δηλωμένοι στην εγχώρια ομοσπονδία και να έχουν ελεγχθεί αρνητικοί στον κορωνοϊό.

Αν δεν υπάρχει η δυνατότητα ορισμού του αγώνα σε άλλη ημερομηνία, τότε η ομάδα με τα κρούσματα (βλέπε Ντρίτα) θα θεωρείται υπεύθυνη για τη μη διεξαγωγή του και θα χάνει το παιχνίδι στα χαρτιά με 3-0.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο