Στάση αναμονής της UEFA για το EURO λόγω κορωνοϊου

Η εκτελεστική επιτροπή της UEFA θα συναντηθεί αύριο στο Άμστερνταμ, εκεί που μία ημέρα αργότερα (3/3) θα γίνει η κλήρωση των ομίλων του Nations League, προκειμένου  να συζητήσει και να αποφασίσει σημαντικά ζητήματα.

Έδρες των διοργανώσεών της και φυσικά σκέψεις και προβληματισμοί σχετικά με τον κορωναϊό (COVID-19) θα βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων, αφού 100 ημέρες πριν από την έναρξη του Euro 2020, η εξάπλωση της επιδημίας αποτελεί τη μέγιστη ανησυχία της για τον αντίκτυπο που μπορεί να υπάρξει σε εκατοντάδες χιλιάδες οπαδούς, που θα κυκλοφορούν ελεύθερα σε όλη την Ευρώπη

Ο Ιταλός αντιπρόεδρος της UEFA, Μικέλε Ούβα, προειδοποίησε ότι «οι διοργανώσεις, μεταξύ των οποίων και το Euro, θα σταματήσουν μόνο σε περιπτώσεις ανωτέρας βίας και μόνο εάν η εξάπλωση του COVID-19 πάρει μεγάλες διαστάσεις».

Όπως είναι γνωστό το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε 12 χώρες που θα «καλύψουν» την ήπειρο, από την Αγία Πετρούπολη μέχρι τη Ρώμη. Στις 12 Ιουνίου, ο εναρκτήριος αγώνας θα διεξαχθεί στη Ρώμη, πρωτεύουσα  της Ιταλίας, η οποία έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλη στην Ευρώπη.

Ωστόσο, η UEFA  δεν πρόκειται να πάρει καμία αμετάκλητη απόφαση για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, δεν πρόκειται να ακολουθήσει το παράδειγμα της ασιατικής συνομοσπονδίας (AFC), η οποία εκτός από διοργανώσεις, ανέστειλε και το συνέδριό της που ήταν  διεξαχθεί στην Κουάλα Λουμπούρ τον ερχόμενο Απρίλιο. 

Σύμφωνα με τον Ούβα: «βρισκόμαστε σε φάση αναμονής. Η UEFA θα περιμένει να δει την εξέλιξη και δεν θα βιαστεί σε μια απόφαση που θα λάβει μόνο σε περίπτωση ακραίων αναγκών και σχετικών δεσμεύσεων από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις»...

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο