Αποκάλυψη: Το σχέδιο έκτακτης ανάγκης για το Euro2020

Στη χθεσινή της έκδοση η ιταλική εφημερίδα Tuttosport έφερε στο προσκήνιο το σενάριο μετάθεσης του Euro2020 κατά ένα χρόνο, δηλαδή το καλοκαίρι του 2021. Προς αυτήν την κατεύθυνση πιέζουν την UEFA αρκετές χώρες-μέλη της, προκειμένου να ολοκληρωθούν απρόσκοπτα τα πρωταθλήματά τους, τα οποία σε αρκετές περιπτώσεις παίρνουν… παράταση λόγω κορωνοϊού.

«Η πίεση στην UEFA αυξάνεται: μέχρι τώρα σχεδόν όλες οι ομοσπονδίες έχουν ζητήσει τη μετάθεση του Euro2020, προκειμένου να μπορέσουν να ολοκληρώσουν τα εγχώρια πρωταθλήματα με το ελάχιστο στο θέμα του προγραμματισμού», αναφέρει η εφημερίδα που ταυτόχρονα όμως σημειώνει: «Με κάθε μέρα όμως που διαγράφεται από το καλεντάρι του Euro γίνεται όλο και πιο υπαρκτός ο κίνδυνος να καταστεί υποχρεωτική η πλήρης αναβολή της διοργάνωσης».

Η UEFA ανακοίνωσε χθες ότι το Euro2020 θα αρχίσει όπως είναι προγραμματισμένο στις 12 Ιουνίου στη Ρώμη -με βάση τα νυν δεδομένα. «Το θέμα βρίσκεται υπό διαρκή εξέταση», συμπλήρωσε όμως η ευρωπαϊκή ομοσπονδία, η οποία όμως ήδη την περασμένη εβδομάδα στο Άμστερνταμ εξέτασε όλα τα πιθανά ενδεχόμενα.

Όπως αποκαλύπτει στη σημερινή της έκδοση η SPORT BILD το σχέδιο έκτακτης ανάγκης για το Euro2020 περιλαμβάνει τρία κλιμακωτά μέτρα:

1.Το πρώτο μέτρο είναι η διεξαγωγή αγώνων κεκλεισμένων των θυρών, ακριβώς όπως συμβαίνει ήδη σε αρκετά πρωταθλήματα.

2.Το δεύτερο μέτρο προβλέπει την αλλαγή έδρας σε παιχνίδια που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν σε χώρους που έχουν πληγεί σοβαρά από τον κορωνοϊό, όπως π.χ. η Ιταλία.

3.Το τρίτο μέτρο είναι η αναβολή και η μετάθεση του Euro, κατά πάσα πιθανότητα το καλοκαίρι του 2021. Τότε όμως είναι ήδη προγραμματισμένο το Μουντιάλ Συλλόγων (σ.σ. για πρώτη φορά με 24 ομάδες) στην Κίνα, από το οποίο ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο πολύ δύσκολα θα παραιτηθεί.

Το Euro2020 απειλεί να εξελιχθεί σε κουίζ για δυνατούς λύτες…

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο