Μετά το Euro παίρνει σειρά το Mundial;

Με τη χθεσινή (16/3) ανακοίνωσή του περί απαγόρευσης προπονήσεων μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη (15/4) ο ΚΟΑ εμμέσως πλην σαφώς επέκτεινε την αναστολή της δράσης στις διοργανώσεις της ΚΟΠ, η οποία την είχε εξαγγείλει μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

Όπως είχε διαβλέψει και ο ΠΑΣΠ, η όποια επανέναρξη του πρωταθλήματος και του κυπέλλου τοποθετούνται πλέον χρονικά μετά το Πάσχα και κατά πάσα πιθανότητα όχι αμέσως μετά από αυτό.

Μετά από ένα μήνα αποχής από τις προπονήσεις οι ποδοσφαιριστές των ομάδων θα χρειαστούν οπωσδήποτε πάνω από μία εβδομάδα για να φτάσουν σε ικανοποιητικά επίπεδα αγωνιστικής ετοιμότητας. Το διάστημα αυτό υπολογίζεται σε τουλάχιστον 2-3 εβδομάδες, συνεπώς η επιστροφή στη δράση τοποθετείται τέλη Απριλίου με αρχές Μαΐου -κορωνοϊού επιτρέποντος πάντοτε.

Αν επιβεβαιωθεί και η πρόθεση της UEFA να εκχωρήσει χρονικό περιθώριο έως το τέλος Ιουνίου για την ολοκλήρωση των εθνικών διοργανώσεων, τότε η σεζόν στην Κύπρο μπορεί να ολοκληρωθεί με σχετική άνεση και δίχως πολλές «αγγλικές» εβδομάδες, δηλαδή παιχνίδια ανά τρεις μέρες, που θα εγκυμονούν και κίνδυνο τραυματισμού για τους παίκτες μετά από ένα μήνα αποχής από τις προπονήσεις.

Αν π.χ. το πρωτάθλημα αρχίσει το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μαΐου, τότε μπορεί να ολοκληρωθεί πριν τις 30 Ιουνίου με μόλις μια μεσοβδόμαδη αγωνιστική. Αν αρχίσει το δεύτερο, τότε θα χρειαστούν δύο μεσοβδόμαδες αγωνιστικές κ.ο.κ. Υπενθυμίζεται πως εκκρεμούν και τα παιχνίδια για την ημιτελική φάση του κυπέλλου όσο και ο τελικός της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο