Μια κουβέντα θα πει και θα είναι αρκετή

Η αντίστροφη μέτρηση για την άτυπη Γενική Συνέλευση που θα κρίνει ουσιαστικά την τύχη της αγωνιστικής περιόδου 2019/20 οδεύει προς το τέλος της.

Στο Συνεδριακό Κέντρο του ΓΣΠ τα σωματεία θα συζητήσουν, θα αποφασίσουν και θα ψηφίσουν για το τι μέλλει γενέσθαι με τη σεζόν που διακόπηκε στα μέσα Μαρτίου.

Ελάχιστοι διατηρούν αμφιβολίες για την επικείμενη αύξηση των ομάδων της α’ κατηγορίας σε 14, ακόμη λιγότεροι πιστεύουν ότι μετά την κυβέρνηση και η διοργανώτρια αρχή θα ανάψει το πράσινο φως για τη συνέχιση και ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Η ΚΟΠ θα παρουσιάσει για πρώτη φορά τόσο το πρωτόκολλο υγείας και ασφάλειας όσο και την ανεξάρτητη έρευνα που παρήγγειλε για το ενδεικνυόμενο διάστημα επαναφοράς των ποδοσφαιριστών σε αγωνιστική ετοιμότητα.

Ωστόσο ούτε αυτά αξιολογούνται ως ικανά να οδηγήσουν σε ανατροπή σκηνικού (βλέπε πέσιμο της αυλαίας στη σεζόν). Λυπηρό, οξύμωρο, πλην αντιπροσωπευτικό της πραγματικότητας και αληθινό.

Στο σημείο που έχει φτάσει το πράγμα, μόνο ένας άνθρωπος μπορεί να φέρει τα κάτω πάνω. Τυγχάνει(;) να είναι ο μοναδικός που μέχρι τώρα έχει κρατήσει το στόμα του ερμητικά κλειστό. Αλλά και ο μοναδικός που αρκεί μια κουβέντα του για αν έλθουν όλα τούμπα.

Ο Γιώργος Κούμας δεν είναι μόνον πρόεδρος της ΚΟΠ. Είναι και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA. Συνδιαλέγεται (αν όχι καθημερινά, πάντως τακτικά) με αυτούς που διοικούν το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Και ως εκ τούτου γνωρίζει καλύτερα απ’ όλους τα δεδομένα για το πιο «καυτό» θέμα: την εκπροσώπηση της Κύπρου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης περιόδου.

Αυτός είναι ο «καταλύτης» όλων των εξελίξεων που θα δρομολογηθούν σήμερα στην άτυπη Γενική Συνέλευση. Αν πειστούν οι ενδιαφερόμενοι ότι το ευρωπαϊκό τους εισιτήριο δεν τίθεται σε κίνδυνο, η διακοπή είναι προ των πυλών. Αν όμως πιστέψουν (ή ακόμη κι αν απλά φοβηθούν) πως η συμμετοχή τους στο Τσάμπιονς Λιγκ και στο Γιουρόπα Λιγκ είναι στον… αέρα, τότε όλα αλλάζουν.

Και ο πλέον αρμόδιος, ο πλέον κατάλληλος να κρίνει και να αξιολογήσει αν τα επιχειρήματα που θα βασιστεί η διακοπή θα ικανοποιήσουν την UEFA είναι ο Κούμας. Ουδέν άλλο μέλος έχει τις γνωριμίες, τις επαφές, τις διασυνδέσεις και τις πληροφορίες που έχει ο ίδιος με τα ανώτατα κλιμάκια της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας.

Εξ ου και όλοι θα… κρέμονται από τα χείλη του. Μια κουβέντα του φτάνει (και περισσεύει) για να αρχίσουν ή να τελειώσουν όλα.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο