"Η Κυβέρνηση δεν θα παρέμβει στις αποφάσεις του ποδοσφαίρου"

Την ετοιμότητα της Κυβέρνησης να βοηθήσει όπου είναι εφικτό την ΚΟΠ για να λάβει την απόφαση σχετικά με το μέλλον του πρωταθλήματος σημείωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Ωστόσο ο Κυριάκος Κούσιος ξεκαθάρισε για ακόμη μια φορά ότι η Κυβέρνηση με κανένα τρόπο δεν θα παρέμβει στις αποφάσεις που καλείται να πάρει η Ομοσπονδία.

Οι δηλώσεις στο Sports 1

«Αρμόδια αρχή είναι η ΚΟΠ. Η Κυβέρνηση δεν θα ήθελε με κανένα τρόπο να παρέμβει στις αποφάσεις. Από κει και πέρα, η όποια βοήθεια είναι δυνατόν να δοθεί προς την ΚΟΠ από πλευράς της Κυβέρνησης, αυτό να το θεωρούμε δεδομένο ότι θα γίνει. Ετοιμάζει το πρωτόκολλο η ΚΟΠ. Να είναι βέβαιοι ότι το Υπουργείο Υγείας και οποιαδήποτε άλλη αρμόδια υπηρεσία της Κυβέρνησης και του κράτους, θα συνδράμει σε οποιαδήποτε βοήθεια της ζητηθεί. Επαναλαμβάνω ότι δεν είναι αρμοδιότητα της κυβέρνησης να παρεμβαίνει στα του ποδοσφαίρου.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι κάποιες υποδομές είναι απόλυτα αναγκαίες για την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Να υπενθυμίσω ότι τα μέτρα συνεχώς χαλαρώνουν.  Αν τα μέτρα χαλαρώσουν στο βαθμό που επιτρέπει την επανέναρξη του πρωταθλήματος, μόνο η ΚΟΠ θα το αποφασίσει και θα έχει την ευθύνη για τη συνέχιση ή μη του πρωταθλήματος. Γνωρίζω ότι ήδη η ΚΟΠ έχει έρθει σε επικοινωνία με το Υπουργείο Υγείας και υπάρχει θετική ανταπόκριση».

Η Κυβέρνηση είναι εφικτό να προμηθεύσει με τα απαραίτητα τεστ κορωνοϊού το ποδόσφαιρο; «Αυτό δεν μπορώ να το γνωρίζω. Αν υπάρξει αίτημα, θα το μελετήσει ο Υπουργός Υγείας. Η κυβέρνηση όπου μπορεί να συνδράμει, το κάνει χωρίς κανένα δισταγμό».

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο