''Με πήρε παίκτης και μου είπε έχω ψυχολογικά τραύματα...''

Ο Χριστόφορος Τορναρίτης μίλησε στην εκπομπή «Βάλε ένα γκολ» του Active (107,4 & 102,5) και αναφέρθηκε στα ζητήματα της επικαιρότητας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο παράγοντας του Ολυμπιακού:

«Υπάρχει δημοκρατία μέσα στην ΚΟΠ. Είναι καθορισμένος ο τρόπος που παίρνονται οι αποφάσεις. Είμαι λίγο καινούργιος σε αυτά και δεν ξέρω πώς βγαίνει η σούμα. Τα έχουν αλλάξει όλα από την πρώτη φορά που ήμουν».

-Η εκτίμηση σας για το τι θα γίνει σχετικά με το πρωτάθλημα ποια είναι; «Υπάρχει μια επιθυμία να παιχτεί στο γήπεδο το ποδόσφαιρο. Όμως οι κανονισμοί που λένε να πηγαίνουν τέσσερα άτομα για προπόνηση, χωρίς πάγο, χωρίς γιατρούς, χωρίς μασέρ. Ε, νομίζω δεν είναι λειτουργικά όλα αυτά».

-Με τις ίδιες συνθήκες προπονούνται και στη Γερμανία όμως. Γιατί εκεί ναι και εδώ όχι; «Γιατί να συγκρίνουμε την Γερμανία με την Κύπρο; Είναι σαν να συγκρίνουμε την Αμερική με το Τσιμπουγκτού.  Και γιατί δεν λέμε για την Ολλανδία και το Βέλγιο που σταμάτησαν τα πρωταθλήματα;».

-Στο Βέλγιο σταμάτησε με απόφαση της Κυβέρνησης, όμως: «Στην ΚΟΠ δεν έχει κανένα που δεν θέλει να παιχτεί. Εμείς τα λεφτά που χάνουμε θα είναι περισσότερα αν δεν παίξουμε. Ο κ. Κούμας είπε ότι θα επεξεργαστούμε τα διατάγματα του Υπουργείου Υγείας. Αυτά τα διατάγματα λένε να προπονούμαστε χωρίς αποδυτήρια και με απόσταση οκτώ μέτρων. Με αυτά τα δεδομένα δεν μπορούμε να παίξουμε. Θα πάμε να δούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να δούμε αν μπορούμε να αλλάξουμε κάτι. Άποψή μου είναι ότι πρέπει να τελειώσουμε φέτος και να προετοιμαστούμε για το χρόνο. Οι περισσότεροι παίκτες έχουν ψυχολογικά προβλήματα και είναι χοντροί. Ρωτήστε τον κύριο του ΠΑΣΠ αν μπορούν να παίξουν με 40 βαθμούς θερμοκρασία. Θα το κάνουμε κωμωδία;».

-Εσείς θα επιστρέψετε στις προπονήσεις; «Μα τι να προπονηθούμε; Τέσσερις – τέσσερις παίκτες; Εμείς στον Ολυμπιακό έχουμε παίκτες με πέντε κιλά περισσότερα. Εμένα με πήρε παίκτης και μου είπε έχω ψυχολογικά τραύματα. Επίσης, πόσο καιρό θέλουμε μετά από δύο μήνες αποχή να ετοιμαστούν οι παίκτες;».

-Δηλαδή η άποψη των ειδικών δεν μετρά κ. Τορναρίτη; «Εγώ σας λέω και θα με θυμηθείτε ότι δεν μπορεί να γίνουν αυτά τα πράγματα. Επειδή δεν θέλω πάλι να γίνω ακραίος, όμως, θα πω ότι η ΚΟΠ επεξεργάζεται να βρει λύσεις. Αν μας πει η Κυβέρνηση ότι δεν υπάρχουν αποδυτήρια πώς θα παίξουμε; Στη Λευκορωσία παίζουν μπάλα γιατί έχουν ένα τρελό πρόεδρο. Πουθενά αλλού δεν θα παίξουν και θα το δείτε. Ευτυχώς εμάς βρέθηκε αυτή η Κυβέρνηση και είμαστε ζωντανοί. Και το λέω ανεξαρτήτως των πεποιθήσεων μου».

-Δηλαδή στη Γερμανία και Αγγλία που προπονούνται είναι εκτός πρωτοκόλλου; «Εγώ είδα ότι στη Δυναμό Δρέσδης βρέθηκαν παίκτες με κορωνοϊό και δεν θα παίξουν. Αύριο που θα προσβληθούν και οι παίκτες της Μπάγερν θα δεις. Θα με πιάσετε τηλέφωνο πάλι. Καλύτερα να περισώσουμε τη σεζόν φέτος, να στήσουμε τις ομάδες μας. Να δούμε τι θα γίνει με τα συμβόλαιά τους, με τα λεφτά τους και πώς προχωρούμε. Εγώ διαφωνώ που άνοιξε το Κράτος τα σχολεία. Κάναμε δοκτοράτο σε όλο τον πλανήτη με το πώς ελέγξαμε τον κορωνοϊό και τώρα ερχόμαστε να ανοίξουμε το σχολείο και να παίξουμε μπάλα. Στο ποδόσφαιρο φτύνουμε, κλωτσάμε. Μπήκατε στα αποδυτήρια στο Μακάρειο και στο Τσίρειο να δείτε τι γίνετε; Αυτά βλέπει η ΚΟΠ και θα πάει με ερωτήματα. Θα φέρουμε και ξένους διαιτητές που φωνάζει η Ομόνοια σαν είναι κλειστά τα αεροδρόμια. Δεν ξέρω, τι να σας πω. Εν πολλά τα ερωτήματα. Αν τα λύσουν… τι να σας πω. Δεν υπάρχει αρνητικότητα που κανέναν να μην αρχίσουμε. Εν πελλάρες τούτα τα πράματα. Αν παιχτεί το πρωτάθλημα θα πληρώσουμε τους παίκτες μας».

-Είναι πληρωμένοι οι παίκτες σας; «Εμάς όσοι αμείβονται με κάτω των 2000 είναι πληρωμένοι και τους είπαμε ότι θα τους πληρώσουμε μέχρι το τέλος, είτε παίξουμε είτε όχι. Και να σας πω ότι είναι αρκετοί αυτοί. Στους ξένους να ξέρετε ότι δόθηκαν μεγάλες προκαταβολές. Θα διαπραγματευτούμε μαζί τους όταν ξέρουμε τι θα γίνει. Αύριο έχουμε και ραντεβού με τον Πάμπο Χριστοδούλου να δούμε. Δεν μπορώ τώρα να πω τους παίκτες μου ελάτε. Αύριο, αν πεθάνει ο πρώτος παίκτης να δούμε τι θα γίνει. Τι θα πούμε εμείς στις οικογένειες των παικτών; Ποιος θα έχει την ευθύνη».

-Το σενάριο 14 ομάδων χωρίς πλέι οφ είναι εφικτό: «Από ότι φαίνεται ναι. Διακόπηκε το πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας και για μένα το σενάριο αυτό είναι το καλύτερο. Ο Ολυμπιακός είναι υπέρ των 14 ομάδων και με 26 αγωνιστικές. Να σας πω και κάτι; Όσοι εφάν, εφάν. Όσοι ήπιαν, ήπιαν. Ο Ολυμπιακός θα είναι πανίσχυρος του χρόνου, όμως θέλουμε χρόνο να κτίσουμε την ομάδα μας. Αν δεν τελειώσει αυτό το θέατρο του παραλόγου με το παίζουμε ή δεν παίζουμε δεν μπορούμε να ξέρουμε τι θα κάμουμε με τους παίκτες».

-Ποιος θα πάει Ευρώπη αν διακοπεί. Πείτε μας την άποψή σας; «Τώρα μου βάζεις δύσκολα. Για να είμαστε 14 ομάδες δεν θα υπάρχει υποβιβασμός. Για την Ευρώπη θα αδικηθεί η Ανόρθωση κατάφορα για εμένα, γιατί η ΟΥΕΦΑ είπε να μείνει η βαθμολογία ως έχει και θα πάει η Ομόνοια στο Τσάμπιονς Λιγκ. Τώρα, αν είναι αυτό δίκαιο τι να σας πω; Ζήτησε η Ανόρθωση να παίξουν μεταξύ τους μπαράζ, αλλά αυτά δεν είναι θέματα που θα σας τα λύσω εγώ».

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο