Η έγκριση του πρωτοκόλλου θα φέρει σύγκρουση κι ανατροπές

Για την ερχόμενη Πέμπτη, στις 11:00, είναι ορισμένη η συνάντηση ΚΟΠ και σωματείων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (παρουσία των υπουργών Υγείας και Οικονομικών). Μέχρι τότε η διοργανώτρια αρχή αναμένει να έχει λάβει απάντηση κατά πόσον το ποδοσφαιρικό πρωτόκολλο υγείας και ασφαλείας που συνέταξε εγκρίνεται ή όχι.

Από τις δηλώσεις των εκπροσώπων της η κυβέρνηση δείχνει διατεθειμένη να συνδράμει στην προσπάθεια να ολοκληρωθεί η σεζόν, συνεπώς οι πιθανότητες να βάλει εμπόδια απορρίπτοντας το πρωτόκολλο φαντάζουν λιγοστές.

Η έγκριση του πρωτοκόλλου θα ανοίξει μεν διάπλατα το δρόμο για τη συνέχιση της σεζόν, ταυτόχρονα όμως και τον ασκό του Αιόλου, αφού η ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου απαιτεί σύμπνοια, συναίνεση και διάθεση συμβιβασμού που για την ώρα δεν φαίνεται να υπάρχει μεταξύ των σωματείων.

Μόλις χθες π.χ. ο Ερμής (δια του προέδρου του Λούκα Φανιέρου) κατέστησε σαφές ότι δεν συζητά καν την (αύξηση των ομάδων σε 14 για την περίοδο 2020/21, με προϋπόθεση την) επιστροφή στις 12 το καλοκαίρι του 2021, η Δόξα (δια του προέδρου της Κώστα Χριστοδούλου) αμφισβήτησε την πλειοψηφία των 4/5 που χρειάζεται η τροποποίηση της προκήρυξης (για την αύξηση των ομάδων).

Αν συνυπολογίσει κάποιος ότι για τον Απόλλωνα η αύξηση των ομάδων αποτελεί (διαχρονικά) κόκκινη γραμμή ή/και ότι η Ομόνοια επιμένει στην εκπλήρωση όλων των προϋποθέσεων που έχει θέσει για την επιστροφή στη δράση, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η έγκριση του πρωτοκόλλου θα φέρει σύγκρουση συμφερόντων ανάμεσα σε «μέτωπα» που σκληραίνουν.

Κι επειδή αρκετά σωματεία συνδέουν τη στάση που θα κρατήσουν στο θέμα της αύξησης από το τι θα αποφασιστεί για την τύχη της σεζόν (και το αντίστροφο), οι ανατροπές ισορροπιών και δεδομένων θα έχουν την… τιμητική τους την ερχόμενη Παρασκευή.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο