Οριακή η κατάσταση με τις ημερομηνίες (τα δεδομένα)

Το διήμερο 14-15 Μαΐου θα κρίνει, κατά πάσα πιθανότητα, την τύχη της αγωνιστικής περιόδου 2019/20. Την Πέμπτη είναι προγραμματισμένη (11:00) η συνάντηση ΚΟΠ και σωματείων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (παρουσία των υπουργών Υγείας και Οικονομικών), την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί η συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΠ.

Καταλύτης των εξελίξεων είναι, αυτονόητα, το ποδοσφαιρικό πρωτόκολλο υγείας και ασφάλειας που κατάρτισε η διοργανώτρια αρχή και πρέπει να πάρει έγκριση από το υπουργείο Υγείας, προκειμένου ν’ ανοίξει διάπλατα ο δρόμος της επιστροφής στη δράση.

Εξ ίσου σημαντική με την απόφαση για την ολοκλήρωση της σεζόν είναι και η απόφαση για το χρονικό σημείο συνέχισής της, καθώς τα χρονικά περιθώρια -κυρίως ένεκα της καταληκτικής ημερομηνίας της 20ής Ιουλίου, όταν η Κύπρος πρέπει να δηλώσει την ευρωπαϊκή της λίστα στην UEFA- είναι ασφυκτικά.

Ιδού το γιατί: αν η σεζόν συνεχιστεί από το Σαββατοκύριακο 13-14, τότε (πάντα με δεδομένο ότι οι ομάδες θα αγωνίζονται και μεσοβδόμαδα) υπάρχουν 11 διαθέσιμα διήμερα. Οι εννέα εναπομένουσες στροφές στο πρωτάθλημα, η ημιτελική φάση και ο τελικός του κυπέλλου απαιτούν 12, δεδομένου ότι οι ημιτελικοί στον δεύτερο τη τάξει θεσμό είναι διπλοί.

Ακόμη όμως και αν αποφασιστεί να διεξαχθούν μονοί αγώνες στα ημιτελικά, τότε η ολοκλήρωση και των δύο διοργανώσεων προϋποθέτει ότι δεν θα συμβεί η παραμικρή… στραβή. Ότι δεν θα προκύψει δηλαδή η οποιαδήποτε μετάθεση αγώνα (λόγω π.χ. κρούσματος ή κρουσμάτων κορωνοϊού σε ομάδα ή ομάδες). Διότι σε αυτήν την περίπτωση, απλά δεν θα υπάρχουν διαθέσιμες ημερομηνίες.

Για να δημιουργηθούν τα σχετικά χρονικά περιθώρια, θα πρέπει είτε να μη διεξαχθεί κύπελλο είτε η επιστροφή στη δράση να δρομολογηθεί το αργότερο για τις 6-7 ή 9-10 Ιουνίου, ήτοι σχεδόν ένα μήνα από την ημερομηνία που επιτράπηκαν οι προπονήσεις σε ολιγομελή γκρουπ (8 Μαΐου).

Αν και πόσες ομάδες είναι έτοιμες να συμφωνήσουν σε αυτά τα χρονοδιαγράμματα, θα φανεί την ερχόμενη Παρασκευή.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο