“Δεν υπήρχε λόγος να περιμένουμε μέχρι τις 25 του Μάη”

H ΚΟΠ συνεχίζει τη δημοσίευση των απαντήσεων του Προέδρου της ΚΟΠ στις ερωτήσεις που του υποβλήθηκαν από τα ΜΜΕ, με τον Γιώργο Κούμα να απαντά γιατί δεν αξιοποιήθηκε η προσθεσμία της UEFA μέχρι τις 25/5 για να παρθεί η απόφαση. 

Τι είπε: 

Ερώτηση 1:  Γιατί δεν αξιοποιήθηκε η προθεσμία τις ΟΥΕΦΑ μέχρι τις 25/5 την στιγμή που η εικόνα στην χώρα μας είναι ενθαρρυντική;   Πώς είναι δυνατόν χώρες με σοβαρότερα προβλήματα κορωνοϊού να έχουν βρει τρόπους να προστατευτούν και να παίξουν ποδόσφαιρο και ποιες ενέργειες θα γίνουν από πλευράς ΚΟΠ (σε όλα τα επίπεδα) για να ξεκινήσει χωρίς προβλήματα το Πρωτάθλημα της νέας χρονιάς;  Σε περίπτωση που εμφανιστούν κρούσματα σε μεταγενέστερο στάδιο και κατά την διάρκεια του νέου πρωταθλήματος ( οι επιδημιολόγοι πιστεύουν ότι θα συμβεί) θα έχουμε εκ νέου διακοπή;
 
«Δεν υπήρχε λόγος να περιμένουμε μέχρι τις 25 του Μάη, κρατώντας για ακόμη δέκα περίπου μέρες σε αβεβαιότητα τις ομάδες, τους ποδοσφαιριστές και τους φιλάθλους, από την στιγμή που η θέση των επιδημιολόγων ήταν ξεκάθαρη και μη διαπραγματεύσιμη όσον αφορά την εφαρμογή βασικών προνοιών του πρωτοκόλλου που ετοίμασε η ΚΟΠ και κυρίως, όσον αφορά την καραντίνα των δεκατεσσάρων ημερών. Μας αναφέρθηκε ξεκάθαρα πως δεν υπήρχε περίπτωση να διαφοροποιηθούν τα Διατάγματα.

Η βασική διαφορά με άλλες χώρες που έχουν επαναρχίσει τα πρωταθλήματα τους ή θα τα επαναρχίσουν, είναι η υιοθέτηση του ποδοσφαιρικού πρωτοκόλλου που ετοιμάστηκε σε συνεργασία με τις Ομοσπονδίες από τις τοπικές αρχές. Στη Γερμανία,  στην Αυστρία και στην Ουγγαρία για παράδειγμα, σε περίπτωση κρούσματος σε ομάδα, απομονώνεται μόνο το κρούσμα ενώ στην Ελλάδα, η καραντίνα είναι μόλις πέντε ημέρες και όχι δεκατέσσερις. Χθες είδαμε το παράδειγμα της Αγγλίας με έξι κρούσματα σε ομάδες της Premier League, τα οποία, θα μπουν σε αυτό - απομόνωση μόνο για μια εβδομάδα. Ένα μόνο κρούσμα να είχαμε σε ομάδα στην Κύπρο, αντιλαμβάνεστε τι θα γινόταν;

Όσον αφορά το νέο Πρωτάθλημα, τα δεδομένα με την πανδημία διαφοροποιούνται συνεχώς. Δεν εξαρτώνται όλα αποκλειστικά από εμάς αλλά από την πορεία της πανδημίας. Ευελπιστούμε ότι μέχρι τότε, τα διατάγματα που θα είναι σε ισχύ από την Κυβέρνηση θα είναι τέτοια που θα μας επιτρέπουν να ξεκινήσουμε και να ολοκληρώσουμε το νέο Πρωτάθλημα.  

Ζούμε όλοι σε πρωτόγνωρες καταστάσεις που είναι δύσκολο για τον οποιοδήποτε να προβλέψει με ευκολία την επόμενη ημέρα. Όμως, ως Ομοσπονδία, θα κάνουμε ότι μπορούμε για να διασφαλίσουμε την ομαλή διεξαγωγή του επόμενου Πρωταθλήματος και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα τα καταφέρουμε.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο