Κύριος ήλθε, κύριος φεύγει

Ο κύκλος άνοιξε στις 18 Οκτωβρίου 2017 και έκλεισε, έπειτα από σχεδόν μια τριετία, σήμερα. Με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Σάββας Πουρσαϊτίδης αποκάλυψε την απόφασή του να μην ανανεώσει τη συνεργασία του με τη Νέα Σαλαμίνα, τον πρόεδρο της οποίας (σ.σ. Θουκής Θουκυδίδης) έχει ενημερώσει ήδη για την αποχώρησή του.

Ο 44χρονος Ελλαδίτης ανέλαβε μετά την έβδομη αγωνιστική της περιόδου 2017/18, όταν οι «ερυθρολεύκοι» ήταν ακριβώς πάνω από τη γραμμή του υποβιβασμού, στο -2 από τον προτελευταίο Εθνικό και στο -3 από τον ουραγό Άρη.

Άλλαξε το σύστημα, σταθεροποίησε την ομάδα και με τις χειμερινές προσθήκες (Τιάγκο, Ελουντού, Καρλάο, Νόορ) την έφερε με το τέλος της περιόδου στην έβδομη θέση της βαθμολογίας. Αποδείχθηκε ότι ήταν η βάση για το άλμα της επόμενης σεζόν, στην οποία το βαρωσιώτικο σωματείο πλασαρίστηκε στην πρώτη εξάδα και μάλιστα κατέλαβε την πέμπτη θέση, πίσω μόνον από ΑΠΟΕΛ, ΑΕΚ, Απόλλωνα και ΑΕΛ.

Και στην άρτι λήξασα περίοδο η Νέα Σαλαμίνα πάλεψε μέχρι τέλους για την εξάδα, έστω κι αν αυτή τη φορά δεν κατάφερε να εισέλθει σε αυτήν. Το κοντέρ του Πουρσαϊτίδη, σε επίπεδο πρωταθλήματος, σταμάτησε στα 84 παιχνίδια με απολογισμό 112 βαθμούς (32-16-36, 116-115 γκολ), επίδοση που καθρεφτίζει το νοικοκύρεμα και την εξέλιξη που έφερε στο σύλλογο.

Ο Ελλαδίτης έδωσε ξεκάθαρη αγωνιστική ταυτότητα και φιλοσοφία στην ομάδα του, είχε κατά κανόνα εύστοχες μεταγραφικές επιλογές και ανέδειξε νεαρούς ποδοσφαιριστές επιτρέποντας στο σωματείο να ωφεληθεί οικονομικά από την πώλησή τους.

Με την εμπειρία και την ωριμότητα που τον χαρακτήριζε ήδη από την ποδοσφαιρική του καριέρα, ο Πουρσαϊτίδης έκρινε πως ήταν η κατάλληλη στιγμή να κλείσει τον κύκλο. Και το έπραξε καθαρά και έντιμα, δίχως να προσέλθει σε οποιεσδήποτε συζητήσεις ή διαπραγματεύσεις και αφήνοντας στη Νέα Σαλαμίνα άπλετο χρόνο να αναζητήσει τον κατάλληλο αντικαταστάτη του.

Η εργατικότητα, η συνέπεια και η αξιοπιστία που τον χαρακτηρίζουν τον έχουν φέρει στη διάρκεια αυτών των τριών χρόνων στο «στόχαστρο» αρκετών συλλόγων, ωστόσο ο ίδιος -όπως επιτάσσει ο χαρακτήρας του- δεν μπήκε σε διαδικασία συζήτησης, αφού είχε συμβόλαιο.

Πλέον είναι ελεύθερος στο παζάρι, αλλά όχι διαθέσιμος για κάθε ενδιαφερόμενο. Όπως και στην ποδοσφαιρική του καριέρα, θέλει κάθε φορά να κάνει το βήμα παραπάνω και, γαλουχημένος για χρόνια στον πρωταθλητισμό, μάλλον θα περιμένει όσο χρειαστεί μέχρι να βρεθεί σύλλογος που να του προσφέρει όσα απαιτούνται για να κυνηγήσει πιο υψηλούς στόχους.

Ο ίδιος δήλωσε πως αποχωρεί ως φίλος και περήφανος για όσα επιτεύχθηκαν στη διάρκεια της θητείας του στην ομάδα. Στη Νέα Σαλαμίνα ξέρουν (και θα έχουν να θυμούνται) ότι ήλθε κύριος και αποχωρεί κύριος. Για έναν προπονητή, που είναι ο πρώτος αναλώσιμος σε κάθε σύλλογο, και δη στην εποχή μας, αυτό αποτελεί ίσως και το μεγαλύτερο παράσημό του.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο