Προκύπτει θέμα με στρατιωτικούς - διαιτητές; (Πληροφορίες)

Σύμφωνα με πληροφορίες του SPORTIME, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ) εξετάζει το ενδεχόμενο να απαγορεύσει σε όλα τα στελέχη του ανεξαρτήτου βαθμού την ενασχόληση με τη διαιτησία στο ποδόσφαιρο. Πάντως όλα μένουν ανοιχτά, και τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Τα δύο αρμόδια σώματα (ΚΟΠ και Υπουργείο Άμυνας) αναμένεται εντός των ημερών να έχουν συναντήσεις και συζητήσεις επί του θέματος, με σκοπό να βρεθεί μια λύση.

Πάντως, υπολογίζεται να υπάρχουν αρκετές δεκάδες διαιτητών ποδοσφαίρου οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον στρατό, ένας αριθμός μεγάλος που αποτελεί σημαντικό ποσοστό του χώρου της διαιτησίας.

Το SPORTIME επικοινώνησε με την ΚΟΠ, από την οποία δεν έγινε επίσημη τοποθέτηση, αλλά παραπομπή στο αποτέλεσμα της συνάντησης της ηγεσίας της με την αντίστοιχη του Υπουργείου Άμυνας.

Πιο κάτω σας παραθέτουμε σχετικό απόσπασμα από τον περί Στρατού της Δημοκρατίας Νόμο του 2016:

«Τα μέλη του Στρατού είναι υποχρεωμένα να προσφέρουν την εργασία τους σ' οποιοδήποτε χρόνο, εφόσον αυτό απαιτούν οι ανάγκες της Υπηρεσίας.

(2) Δεν επιτρέπεται σε μέλος του Στρατού να ασκεί, με ή χωρίς αμοιβή, οποιοδήποτε επάγγελμα ή επιτήδευμα ή να ασχολείται ή να μετέχει σε οποιαδήποτε εργασία ή επιχείρηση, εκτός από την εργασία του στο Στρατό:

Νοείται ότι ο Υπουργός δύναται, σε εξαιρετικές περιπτώσεις και αφού λάβει υπόψη τις απόψεις του Αρχηγού, να χορηγεί άδεια σε Αξιωματικό Ιατρό του Υγειονομικού Σώματος για μερική απασχόληση, έναντι αμοιβής, κατά τις ώρες εκτός υπηρεσίας του στον Στρατό, με όρους και προϋποθέσεις που καθορίζει ο Υπουργός υπό τις περιστάσεις και εφόσον η απασχόληση του μέλους δεν επηρεάζει άμεσα ή έμμεσα την άρτια εκτέλεση των καθηκόντων του ως μέλους του Στρατού».

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο