Ο Πάρντο σχεδίασε προπονητικό σύστημα εικονικής πραγματικότητας για τερματοφύλακες (vid)

Σε συνέντευξή του στην Mundo Deportivo ο Ούρκο Πάρντο αποκάλυψε πώς κρατήθηκε σε φόρμα στη διάρκεια της αναστολής της ποδοσφαιρικής δράσης στην Κύπρο.

«Σε ό,τι με αφορά, προσπάθησα να κάνω την προπόνηση που είναι πιο κοντά σε ό,τι κάνω ως τερματοφύλακας. Ευτυχώς, πριν από λιγότερο από ένα χρόνο σχεδίασα ένα προπονητικό σύστημα εικονικής πραγματικότητας που με βοήθησε πολύ. Είναι πολύ κοντινό σε μια κανονική προπόνηση, χωρίς να θέλω να μειώσω την αξία της, αλλά σε ό,τι αφορά την ταχύτητα αντίδρασης και τις κινήσεις ήμουν σε θέση να τα διατηρήσω και να τα εξασκήσω», αποκάλυψε ο 37χρονος άσος του Ερμή.

«Είναι ένα πρότζεκτ που άρχισα μαζί με κάποιους καθηγητές στο Πανεπιστήμιο εδώ στην Κύπρο. Η εταιρεία ονομάζεται Mentis VR. Είμαστε πολύ χαρούμενοι, διότι οι άνθρωποι που το έχουν δοκιμάσει διαπιστώνουν μια βελτίωση, ιδίως στο επίπεδο της νοητικής ταχύτητας, η οποία είναι αρκετά περιορισμένη στο γήπεδο. Από κει και πέρα σε τεχνικές και όλα τα υπόλοιπα είναι θέμα του προπονητή τερματοφυλάκων να σε προετοιμάσει. Αλλά ο κόσμος είναι ενθουσιασμένος και το ίδιο κι εγώ. Με την εικονική πραγματικότητα εξασκούνται οι αντιδράσεις, με σέντρες και σουτ από μικρή ή μεγάλη απόσταση, αλλά υπάρχουν και πολύ περισσότερα από αυτό. Η φαντασία είναι άπειρη».

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο