«Μας αγνοούν, δεν τους γνωρίζουμε καν και λαμβάνουν αποφάσεις για μας»

Απογοητευμένος από τη στάση της ΚΟΠ και την ανακοίνωση διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος της Β' κατηγορίας, παρουσιάστηκε σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις ο πρόεδρος του Διγενή Ακρίτα Μόρφου, Κρις Σωφρονίου. Καμία εμπιστοσύνη στους εκπροσώπους τους στην ΚΟΠ, ενώ τονίζουν ότι τους αγνοούν. 

Ανακοίνωση: Έντονη διαφωνία για τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος Β' κατηγορίας

Οι δηλώσεις του Κρις Σωφρονίου στον Super Sport FM:

"Είχαμε πλάνο να βελτιώσουμε τη Β' κατηγορία, θέλουμε να γίνει στολίδι του κυπριακού ποδοσφαίρου και ν' αναδειχθούν και τα κυπριακά ταλέντα. 

Διαφωνούμε τελείως με την όλη φιλοσοφία και προσέγγιση. Θεωρούμε ότι θα είχε μία πολύ καλή εξέλιξη των πραγμάτων. Μας εκπλήσσει η ομόφωνη απόφαση. Η Β' κατηγορία εκπροσωπείται από 3 μέλη, ο κ. Μελής, ο κ. Σωφρονίου και ο κ. Τσαγγάρης. Σχεδόν δεν έχουμε γνωρίσει ποτέ. Εκπροσωπούν μία ολόκληρη κατηγορία, τους ορίζει η ΚΟΠ. Δεν ήρθαν ποτέ σε μία μας συνάντηση. Τον κ. Μελή τον γνώρισα πέρσι σε μία σύσκεψη στη Χοιροκιτία.

Ποια είναι η λογική να έχεις εκπροσώπους στην ομοσπονδία που δεν ξέρεις; Δεν λέω είναι αυτόνομοι μπορούν ν' αποφασίσουν, αλλά δεν πρέπει να υπάρχει μία διαβούλευση να πάρουν την αίσθηση της Β' κατηγορίας. Είμαστε πολύ απογοητευμένοι. Κάποιοι από εμάς που ασχοληθήκαμε ενεργά, σκεφτόμαστε ακόμη και να αποχωρήσουμε. Είναι σαν να μην θέλουν να δουλέψουμε σωστά. Αυτός ο συνασπισμός των 15 ομάδων, δούλεψε επαγγελματικά, ξοδέψαμε ώρες ολόκληρες. 

Τώρα έχουμε μία απόφαση διαβάθμισης έξι ομάδων. Σε ποια χώρα του κόσμους αλλοιώνεται κατά 40% μία κατηγορία σε μία σεζόν; Αν κάποιες ομάδες βγουν από την Γ' στη Β', το 70% των ομάδων θα κινδυνεύουν για διαβάθμιση. Οι τέσσερις από τις έξι, θεωρούνται στα χαρτιά υποψήφιοι για διαβάθμιση. Ίσως θα ξεκαθαρίσει γρήγορα το σκηνικό. Μιλάω για τις υφιστάμενες, αυτές που είχαν ήδη προβλήματα. Πώς θα προστατέψεις το πρωτάθλημα, αν το σκηνικό μέχρι την 8η θα ξεκαθαρίσει;

Ακόμη και για τη φετινή χρονιά τα λειτουργικά έξοδα θα ήταν τεράστια. Εμείς αποκλείσαμε το δεδομένο με 10μηνα συμβόλαια. Όταν κάποιες ομάδες ξεκόψουν γρήγορα, δεν αναβαθμίζεις μία κατηγορία. Αναβάθμιση σημαίνει δίνεις κονδύλια, αλλά εγώ πιστεύω ότι αν η ΚΟΠ έβρισκε τρόπο γι’ αύξηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των ομάδων, έξτρα από τα μπόνους θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Όποιος και να ήταν στη θέση του Άρη, θα είχαμε παρόμοια στάση, θα διεκδικούσαμε με κάθε τρόπο την άνοδο της ομάδας μας. Κάναμε προσέγγιση ως επιτροπή όμως ο Άρης δεν ήθελε.

Σε θέματα που αφορούν τη Β' κατηγορία, θα πρέπει ο τελευταίος λόγος ν' ανήκει στα σωματεία. Ειλικρινά αυτή η εικόνα επικρατεί, είμαστε τόσο απογοητευμένοι. Αυτά που συζητήσαμε για αναβάθμιση της κατηγορίας, μπήκαν στον κάλαθο των αχρηστών. Σε κάποιες φάσεις φτάνουμε στα όρια μας. Μας αγνοούν, υπάρχει και η λύση να πάμε σπίτι μας. Αίρουμε την εμπιστοσύνη στους εκπροσώπους μας στην ΚΟΠ. Δεν υπάρχει λόγος να μιλήσουμε μαζί τους τώρα. Θα προσπαθήσουμε όπως κάναμε στις υπόλοιπες διαβουλεύσεις να ζητήσουμε άμεσα συνάντηση με την ομοσπονδία για να δούμε τι μπορεί να σωθεί".

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο