Το ΓΣΠ είναι πλήρως αδειοδοτημένο στάδιο και πληροί όλες τις πρόνοιες του νόμου

Οι εγκαταστάσεις του ΓΣΠ αναβαθμίζονται συνεχώς με έξοδα του Συλλόγου

Ο Γυμναστικός Σύλλογος «Τα Παγκύπρια» (ΓΣΠ), επιθυμεί να αναφερθεί στην έκθεση του 2018 της Επιτροπής Ασφάλειας Αθλητικών Χώρων και Εγκαταστάσεων της Αστυνομίας, η οποία είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας, και στην οποία περιλαμβάνονται παρατηρήσεις που περιλαμβάνουν και το στάδιο ΓΣΠ και να διευκρινίσει τα ακόλουθα:

Οι παρατηρήσεις που έχουν δημοσιευτεί σε σχέση με το ΓΣΠ και πιθανόν και άλλα στάδια αφορούν θέματα που δεν αποτελούν πρόνοιες της νομοθεσίας ούτε φυσικά και νομικές υποχρεώσεις του σταδίου. Αποτελούν εισηγήσεις της επιτροπής που ελπίζουν να βελτιώσουν τις συνθήκες εργασίας και να διευκολύνουν το έργο της Αστυνομίας και των αρχών του σταδίου καθώς και να εξυπηρετήσουν περισσότερο το κοινό.

Το Αθλητικό Κέντρο του ΓΣΠ και κυρίως το ποδοσφαιρικό γήπεδο για το οποίο γίνεται αναφορά στην Έκθεση της Επιτροπής, πληροί αυτή τη στιγμή όλες τις πρόνοιες της Κυπριακής Νομοθεσίας, κατέχει όλες τις απαραίτητες πολεοδομικές άδειες και εγκρίσεις, και είναι το μοναδικό στάδιο στην Κύπρο το οποίο η FIFA και η UEFA έχουν κατατάξει στην ανώτατη κατηγορία και έχει την άδεια να φιλοξενεί αγώνες όλων των επιπέδων.

Πέραν των πιο πάνω, σημειώνουμε ότι η έκθεση της Επιτροπής Ασφάλειας Αθλητικών Χώρων και Εγκαταστάσεων της Αστυνομίας έγινε τον Απρίλιο του 2018 και από τότε έχουν γίνει βελτιωτικά έργα και έργα αναβάθμισης τόσο στη βάση των εισηγήσεων αλλά και άλλα πολλά. Όλα τα έργα έγιναν με έξοδα του ΓΣΠ και μόνο, για να μπορεί το στάδιο να παραμένει στην ανώτατη κατηγορία της UEFA. Το Στάδιο, έτυχε ευμενών αναφορών σε πολλά συνέδρια ασφάλειας της UEFA για τις εγκαταστάσεις του, τις διαδικασίες του και ειδικά για τις  διευκολύνσεις του για άτομα με κινησιακά προβλήματα..

Το προστατευτικό δίκτυ που επίσης δεν αποτελεί πρόνοια νομοθεσίας, υπήρχε και αφαιρέθηκε το 2017 επειδή εμπόδιζε τις κάμερες ασφαλείας και επειδή κάποιοι φίλαθλοι σκαρφάλωναν σε αυτό, αδιαφορώντας για τον κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας.

Σημαντικό είναι, επίσης, ότι το 2015 ολοκληρώθηκε στο Στάδιο η εγκατάσταση του αυτόματου συστήματος ελέγχου εισόδων, το οποίο κόστισε στον ΓΣΠ €720.000 και το οποίο μπορούν να αξιοποιήσουν οι ομάδες για να βελτιώσουν, αν το επιθυμούν, την εμπειρία των φιλάθλων. Οι 38 είσοδοι που εγκαταστάθηκαν μπορούν σε μία ώρα να εξυπηρετήσουν 22.000 φιλάθλους. Λόγω ακριβώς των τεχνολογικών αναβαθμίσεων στο Αθλητικό Κέντρο του ΓΣΠ, γίνεται αυτή τη στιγμή νέα αποτύπωση των ηλεκτρολογικών του εγκαταστάσεων, ώστε να υπάρχουν σύγχρονα και ακριβή σχέδια.

 

Το στάδιο είναι πλήρως εναρμονισμένο με τη νομοθεσία για την κάρτα φιλάθλου, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό αν λάβει κανένας υπόψιν το γεγονός ότι φιλοξενεί ετησίως πέραν του 60% του συνολικού αριθμού φιλάθλων παγκύπρια.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο