Θύμα του Brexit και η βιομηχανία του στοιχήματος

Η βιομηχανία του στοιχήματος είναι ένας τομέας διαρκώς αναπτυσσόμενος στην Ευρώπη και τον κόσμο γενικότερα. Οι εταιρείες κολοσσοί, έχουν έσοδα δισεκατομμυρίων ανά έτος και απασχολούν μεγάλο αριθμό ατόμων στα γραφεία τους σε διάφορες πόλεις.

Αναμφίβολα, η βιομηχανία του στοιχήματος δε θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστη από τις εξελίξεις στη Μεγάλη Βρετανία, αναφορικά με το Brexit. Για την ακρίβεια, η πολιτική και τα δρώμενα γύρω από το χώρο, είναι άμεσα συνυφασμένα με τις εταιρίες στοιχημάτων. Ως εκ τούτου, είναι δεδομένο ότι απασχολεί και τη βρετανική κυβέρνηση.

Από την περασμένη εβδομάδα, η Έλεν Γουάτλι, είναι η νέα υπουργός στον τομέα των Ψηφιακών, Πολιτιστικών, Μέσων και Αθλητισμού. Κατά συνέπεια αναλαμβάνει και το «χαρτοφυλάκιο» που αφορά το στοίχημα. Μάλιστα, είναι η τρίτη υπουργός που αναλαμβάνει καθήκοντα, ύστερα από την παραίτηση της Τρέισι Κράουτς, την οποία αντικατέστησε τη Ρεμπέκα Πόου τον Ιούλιο, που δεν έμεινε στον υπουργικό θώκο παρά για δύο μήνες. Φυσικά, ο νέος ανασχηματισμός οφείλεται στην αποπομπή 21 βουλευτών έπειτα από την αντίθεσή τους στην κυβέρνηση Τζόνσον.

Το ερωτηματικό που προκύπτει γύρω από το πρόσωπο της Γουάτλι αφορά την ελάχιστη εμπειρία που διαθέτει γύρω από τον τομέα του στοιχήματος και αντιμετωπίζεται με σκεπτικισμό, ο τρόπος που θα διαχειρίζεται τις πληροφορίες. Αυτό που «καίει» περισσότερο τις εταιρείες και τη βιομηχανία του στοιχήματος γενικότερα, είναι ότι η νέα υπουργός δεν έχει κάνει ακόμα γνωστές τις θέσεις γύρω από το συγκεκριμένο τομέα. Φαίνεται ωστόσο, ότι δε θα μείνει ανεπηρέαστη από τις κατ’ ιδίαν συζητήσεις με άλλους υπουργούς.

Σύμφωνα πάντως με τη γνώμη εν ενεργεία πολιτικών ή ανθρώπων που δεν είναι πλέον στο προσκήνιο, το θέμα της βιομηχανίας του στοιχήματος δεν είναι πρωτεύων στις συζητήσεις στις κυβερνητικές αίθουσες και έχει ελάχιστες πιθανότητες να τεθεί κάτι τέτοιο στη βρετανική βουλή. Ωστόσο, πρόκειται βιομηχανία πολλών δισεκατομμυρίων και δεδομένα θα άξιζε μεγαλύτερης προσοχής.

Παρ’ όλα αυτά, κάποιοι θα είναι ευχαριστημένοι με αυτή την τακτική των κυβερνήσεων, απολαμβάνοντας τυχόν πλεονεκτήματα που αφορούν καθυστέρηση στην ψήφιση ορισμένων νόμων ή κανονισμών. Βέβαια, δε λειτουργούν όλοι με αυτό το σκεπτικό και δε θα έπρεπε άλλωστε, καθώς το να ψηφίζονται νομοσχέδια και να υφίστανται κανόνες είναι πολύ καλύτερο από την ανομία.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό η αστάθεια και η αβεβαιότητα γύρω από την κυβέρνηση επηρεάζει τα μέγιστα και τη βιομηχανία του στοιχήματος. Κατά συνέπεια, μια πιθανή απαγόρευση των τυχερών παιχνιδιών με πιστωτικές κάρτες είναι ίσως το πιο επίκαιρο θέμα, τη δεδομένη στιγμή. Η Επιτροπή Τυχερών Παιχνιδιών έκανε μια δίκαιη και αντικειμενική εκκίνηση στην ανάλυσή της σχετικά με τα τυχερά παιχνίδια με πιστωτικές κάρτες.

Αλλά με την ταχύτητα των εξελίξεων και των αλλαγών που υφίστανται, τι θα προσφέρει μια διεξοδική έρευνα εάν οι νομοθέτες στα τυχερά παιχνίδια που βρίσκονται στην εξουσία δε θα είναι καν στη θέση τους όταν συμβεί κάτι τέτοιο; Ίσως να μην είναι καν στην εξουσία η νυν υπουργός Γουάτλι, όταν τα νομοσχέδια τεθούν προς ψήφιση.

Κλείνοντας, είναι σίγουρο ότι η βιομηχανία του στοιχήματος είναι αδύνατο να μείνει ανεπηρέαστη από τις πολιτικές εξελίξεις. Ωστόσο, το επίσης σίγουρο, είναι ότι μια βιομηχανία όπου διακυβεύονται δισεκατομμύρια, δεν τυγχάνει της προσοχής που θα έπρεπε.

Ροη ειδησεων
Σάββατο γεμάτο μπάλα με Λεβερκούζεν-Μπάγερν, ΟΦΗ-ΠΑΟΚ και Λάτσιο-Μίλαν με πολλές στοιχηματικές επιλογές, 0% γκανιότα και Cash Out από την Stoiximan
Σάββατο γεμάτο μπάλα με Λεβερκούζεν-Μπάγερν, ΟΦΗ-ΠΑΟΚ και Λάτσιο-Μίλαν με πολλές στοιχηματικές επιλογές, 0% γκανιότα και Cash Out από την Stoiximan
Κλεισιμο