"Κάθε θυσία σημαίνει πολλά για τους αθλητές"

H 18χρονη πρωταθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής Διαμάντω Ευρυπίδου αναδείχθηκε από την ΕΑΚ ως η κορυφαία αθλήτρια του 2018. Η νεαρή μίλησε στο ράδιο πρώτο για την χθεσινή βράβευση και αναφέρθηκε σε ενδιαφέροντα θέματα. Μίλησε για δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αθλητές, για τις θυσίες που κάνουν καθημερινά αλλά και τους επόμενους της στόχους.

Αναλυτικά: 

Τα συναισθήματα της μετά την βράβευση: 
«Η αλήθεια όταν το άκουσα ξαφνιάστηκα. Ήταν ευχάριστη έκπληξη, δεν το περίμενα».

Για τους επόμενους στόχους της:

«Ο στόχος μου ως αθλήτρια πάντα ήταν οι κοινοπολιτειακοί αγώνες του 2018. Μπορώ να πω ότι μεγαλύτερος στόχος εκπληρώθηκε. Τώρα δεν είμαι σε καλή κατάσταση, είχα τραυματισμό και δεν θέλω να πω για περεταίρω στόχους. Προέχει η υγεία μου».

Για την ζωή του αθλητή:

«Η θέση του αθλητή είναι δύσκολη. Ένας τραυματισμός μπορεί να φέρει τα πάνω-κάτω στις προπονήσεις και γενικότερα στην ζωή σου.
«Αυτό το βραβείο ήρθε την κατάλληλη στιγμή. Μου έδωσε δύναμη. Με έκανε να θυμηθώ τι μπορώ να κάνω. Ήταν πολύ σημαντικό για μένα». 

Τι σε ώθησε να ασχοληθείς με την ρυθμική γυμναστική;
«Με έβαλε η μητέρα μου που είναι και προπονήτρια μου. Μαζί ξεκινήσαμε. Από τεσσάρων χρονών άρχισα την ρυθμική. Στην αρχή μου είπε η μητέρα μου ότι δεν με έβλεπε για πρωταθλητισμό αλλά στην πορεία άλλαξε αυτό. Είναι ένα δύσκολο άθλημα. Βλέποντας τις καλύτερες αθλήτριες ήταν ένα κίνητρο για μένα. Θαύμαζα πάντα την Χρυσταλλένη Τρικωμίτη. Ξεκινήσαμε μαζί την συνεργασία μας το 2016 και ήταν αυτή που με συνόδευσε στους κοινοπολιτειακούς αγώνες ως προπονήτρια».

Για τις θυσίες που κάνουν οι αθλητές: 

«Οι θυσίες είναι πολλές. Κάθε θυσία σημαίνει πολλά για μας τους αθλητές και είμαι χαρούμενη που πέτυχα τον στόχο μου».
«Η Κύπρος ανέβασε επίπεδο στην ρυθμική. Πιστεύω ότι ο δρόμος που ξεκίνησε η Χρυσταλλένη και συνέχισα και εγώ, υπάρχουν αθλήτριες που μπορούν να μας πάρουν πιο ψηλά». 
 

 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο