«Το βίωσα και εγώ και γνωρίζω» (video)

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και κάτι» και στο αθλητικό της ένθετο ήταν ο Ολυμπιονίκης μας Παύλος Κοντίδης. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής εκτός από τους στόχου του για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο μίλησε επίσης για το σχέδιο αθλητικής ευθύνης μέσα από το οποίο θα βοηθήσει οικονομικά αθλητές (βάση κριτηρίων) με την προετοιμασία τους.   

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του: 

20 χρόνια μέσα στην θάλασσα: «Δεν θα κρατούσα την λέξη κοστίσει. Είναι η διαδικασία που θα πρέπει να κάνεις. Επειδή το αγαπώ. Πολλές ώρες προπονήσεις. Είναι αυτό που αγαπάς. Δεν το κάνω μόνο για εμένα. Είναι για όλους είναι για την Κύπρο. Μπαίνουμε σε Ολυμπιακή χρονιά και το μόνο που έχω να πως είναι πως θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό».

«Τους καλοκαιρινούς μήνες είναι περισσότερες οι ώρες τις προετοιμασίας. Δεν πήγαινα διακοπές αλλά έκανα αυτό που αγαπούσα». 

«Ήδη μπήκα σε ρυθμούς προπόνησης. 25 του μήνα πω Κροατία και μετά πάλι στην ίδια χώρα και μετά στην Μάλτα για να ετοιμαστώ στην τεχνική. Μετά ραντεβού για το παγκόσμιο και πάμε στην Αυστραλία».

«Είναι διαφορετικό ένα παγκόσμιο παρά μια Ολυμπιάδα. Κάποιοι λένε το παγκόσμιο είναι πιο δύσκολο γιατί πρέπει να περάσεις αρκετούς αθλητές παρά έναν στους Ολυμπιακούς».

«Το πρόγραμμα δεν αλλάζει επειδή είναι Ολυμπιακή χρονιά. Είναι το ίδιο και το κάνω εδώ και 10 χρόνια. Είναι ένα παζλ και συνεχίζεται».

«Πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος. Δεν αφήνεις άλλες σκέψεις μέσα στο μυαλό σου. Τα βλέπεις όλα αθλητές ακόμη και σύννεφα γιατί σου λένε τι θα ακολουθήσει. Μας αρέσει αυτό και γι’ αυτό το κάνουμε». 

«Δεν ήταν εύκολα τα πράγματα. Αλλά δεν τα έβαλα κάτω γιατί είχα όνειρο. Έτσι είναι η ζωή ενός αθλητή». 

Για την βοήθεια που έδωσε (αθλητική ευθύνη): «Ανακοινώσαμε μια ενέργεια αθλητικής ευθύνης. Σκοπό έχει να μεγαλώσει την Ολυμπιακή μας ομάδα. Το βίωσα και εγώ και γνωρίζω τι θα πει οικονομική ενίσχυση. Όλα τα καθαρά έσοδα από τις πωλήσεις θα πάνε στους αθλητές. Ανάλογα από τις αιτήσεις θα διαλέξουμε αθλητές που θα πληρούν τα κριτήρια που έχουμε βάλει. Ήταν κάτι που ξεκίνησε το 2013 που άρχισε η ΟΠΑΠ. Μου έδωσε 30.000 για να τις δώσω σε αθλητές. Τις έδωσα σε Τραϊκοβιτς, Παρέλλη και Καλλένου και άλλους τρείς αθλητές που τους βοήθησα με την προετοιμασία τους. Και είμαι χαρούμενος που το 50% πήγε στους Ολυμπιακούς».

«Στην κατηγορία laser σταματούν περίπου στα 35-36. Όταν νιώθεις καλά γιατί όχι να συνεχίσεις».  

 

 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο