«Εχει ήδη πολλές προτάσεις για να γίνει επαγγελματίας στις ΗΠΑ και οι προτάσεις αυτές θ' αλλάξουν τη ζωή της», αναφέρει το δημοσίευμα για την 25χρονη πυγμάχο, η οποία βρέθηκε για εβδομάδες στο επίκεντρο της δημοσιότητας για το φύλο της.
Υπενθυμίζεται, ότι μετά την εγκατάλειψη -στο πρώτο λεπτό του αγώνα της στο Παρίσι- της Ιταλίδας αντιπάλου της στον πρώτο γύρο, η Κελίφ έπεσε θύμα μιας εκστρατείας μίσους και ρατσισμού, παρουσιάζοντάς την ως έναν «άνδρα που μάχεται με γυναίκες».
Οπως και η Λιν Γιου Τινγκ από την Ταϊβάν, η Κελίφ αποκλείσθηκε από το παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2023 αφού, σύμφωνα με τη διεθνή ομοσπονδία πυγμαχίας (IBA), απέτυχε σε ένα τεστ που είχε σκοπό να καθορίσει το φύλο της. Ωστόσο, αμφότερες έλαβαν άδεια από την ΔΟΕ για ν' αγωνισθούν στο «Παρίσι 2024».
Μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, η Κελίφ υπερασπίσθηκε εαυτόν, μιλώντας για μια «ισχυρή γυναίκα» προικισμένη με ξεχωριστές δυνάμεις, ενώ παράλληλα, ανακοίνωσε ότι προχωρά σε νομικές ενέργειες κατά των επικριτών της.
Απαντώντας στη διαμάχη γύρω από αυτήν, η Αλγερινή πυγμάχος είπε σε συνέντευξη Τύπου: «Είμαι γυναίκα όπως κάθε γυναίκα. Γεννήθηκα γυναίκα και ζω ως γυναίκα, αλλά υπάρχουν εχθροί της επιτυχίας και δεν μπορούν να χωνέψουν την επιτυχία μου».
Η Κελίφ, η οποία κέρδισε με ομόφωνη απόφαση, είναι η πρώτη Αλγερινή που κέρδισε Ολυμπιακό τίτλο πυγμαχίας και η πρώτη πυγμάχος από τη χώρα της που διεκδίκησε το χρυσό μετά την Χοσίν Σολτάνι στην Ατλάντα το 1996. Η γυναικεία πυγμαχία είναι στους Ολυμπιακούς Αγώνες από το Λονδίνο το 2012.
Πηγή: ΑΠΕ