Νέο κρούσμα θετικό σε έλεγχο ντόπινγκ

Νέα υπόθεση χρήσης απαγορευμένων ουσιών στο χώρο του κυπριακού αθλητισμού βρίσκεται ήδη υπό διερεύνηση. Συγκεκριμένα αθλητής ή αθλήτρια χωρίς το όνομα να γίνει γνωστό βρέθηκε θετικός ή θετική σε αιφνίδιο έλεγχο ντόπινγκ τον περασμένο μήνα. Το δείγμα είναι θετικό και πλέον αναμένεται τα αποτελέσματα των εξετάσεων για το δεύτερο δείγμα.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον πρόεδρο της Εθνικής Αρχής Αντιντόπινγκ Δρ. Μιχάλη Πέτρου μας ανέφερε τα ακόλουθα για την περίπτωση αυτή. « Η Κυπριακή αρχή αντιντόπινκ επιβεβαιώνει ότι είχαμε πρόσφατα ένα κρούσμα αθλητή ή αθλήτρια θετικού δείγματος σε έλεγχο ντόπινγκ. Είναι πρόσφατη περίπτωση. Βρισκόμαστε στη φάση διερεύνησης  της υπόθεσης. Σύμφωνα με τους κανονισμούς δυστυχώς δεν μπορούμε να πούμε περισσότερες λεπτομέρειες. Αυτό το οποίο θα γίνει είναι ότι μετά την ολοκλήρωση του χειρισμού της υπόθεσης η Κυπριακή αρχή θα δώσει στη δημοσιότητα τα γεγονότα και την απόφαση».

Κίνδυνος για βαριά τιμωρία

Αν ο συγκεκριμένος αθλητής ή αθλήτρια αποδειχθεί ότι έκανε χρήση απαγορευμένης ουσίας κινδυνεύει με αποκλεισμό από κάθε αθλητική δραστηριότητα μέχρι και τέσσερα χρόνια.

«Οι τιμωρίες που επιβάλλονται στις υποθέσεις ντόπινγκ καθορίζονται από τον παγκόσμιο κώδικα και τους κανονισμούς αντιντόπινγκ της χώρας μας. Προβλέπονται μια σειρά από ποινές όπως αποκλεισμό του αθλητή για συγκεκριμένη περίοδο μέχρι και τέσσερα χρόνια. Περιλαμβάνει ακύρωση αποτελεσμάτων, περιλαμβάνει και  απλή παρατήρηση» μας ανέφερε ο Δρ. Μιχάλης Πέτρου.

Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ο αθλητής ή η αθλήτρια έχει υποβληθεί τρεις φορές τον τελευταίο ενάμιση μήνα σε έλεγχο ντόπινγκ με ένα από τα τρία δείγματα να είναι θετικό

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο