Φέτελ: «Επρεπε να γίνει νωρίτερα το πιτ στοπ»

Ένα πολύ αργό πιτ στοπ στέρησε από τον Φέτελ ένα καλύτερο αποτέλεσμα, ενώ προς το τέλος του αγώνα δεν μπορούσε να υπερασπιστεί τη θέση του λόγω των φθαρμένων ελαστικών της Ferrari του.

Το Γκραν Πρι Ουγγαρίας ολοκληρώθηκε με την καλύτερη εφετινή επίδοση του Σεμπάστιαν Φέτελ, καθώς τερμάτισε έκτος ενώ την ίδια στιγμή ο teammate του Σαρλ Λεκλέρ έμεινε ενδέκατος και χωρίς βαθμό. Με βάση τα σημερινά δεδομένα και την πραγματική δυναμικότητα των Ferrari το αποτέλεσμα κρίνεται ικανοποιητικό, αν και ο νικητής Χάμιλτον έριξε γύρο στον Γερμανό, πράγμα που δείχνει την αδυναμία της Scuderia.

Ακόμη και έτσι, ο τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1 θα μπορούσε να έχει τερματίσει λίγο ψηλότερα, αν δεν είχε καθυστερήσει αρκετά δευτερόλεπτα σε ένα πιτ στοπ. Στο ερώτημα τι συνέβη, σήκωσε ο Γερμανός τους ώμους και απάντησε ότι δεν γνωρίζει, ενώ συμπλήρωσε τα εξής: «Καθυστερήσαμε, αν και είχε ολοκληρωθεί κανονικά η αλλαγή των ελαστικών. Μάλλον θα έπρεπε να έχουμε αντιδράσει γρηγορότερα και να έχουν βρει οι υπεύθυνοι στρατηγικής ένα κενό στην κυκλοφορία. Ίσως θα ήταν πιο σωστό, να με είχαν καλέσει ένα γύρο νωρίτερα στα πιτ».

Ο Φέτελ αναφέρθηκε ωστόσο συνολικότερα στον αγώνα λέγοντας ότι «είχα την ελπίδα ότι θα μπορούσα να τερματίσω ψηλότερα, ίσως στην πέμπτη θέση, όμως στο τέλος μειώθηκε πολύ η πρόσφυση των φθαρμένων ελαστικών μου και δεν κατάφερα να την υπερασπιστώ».

Πηγή: gazzetta.gr

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο