Ο διεθνής Τύπος για την τιμωρία του Φέτελ

Πρώτο θέμα σε πολλά διεθνή μέσα ενημέρωσης ήταν η ποινή που στέρησε από τον Φέτελ και στη Ferrari τη νίκη στο Γκραν Πρι Καναδά. Δείτε ορισμένα από τα πιο χαρακτηριστικά σχόλια.

Σπάνια έχει ξεσηκώσει ένας αγώνας της Formula 1 τέτοια θύελα αντιδράσεων και τόσα αντικρουόμενα σχόλια, όπως το Γκραν Πρι Καναδά. Ο ξένος Τύπος επικεντρώνεται βεβαίως στο περιστατικό, εξαιτίας του οποίου τιμωρήθηκε ο Σεμπάστιαν Φέτελ με ποινή πέντε δευτερολέπτων και ουσιαστικά έχασε τη νίκη, που θα ήταν η πρώτη για τον ίδιο και τη Ferrari και εφέτος.

Ας δούμε ορισμένα χαρακτηριστικά σχόλια μεγάλων μέσων ενημέρωσης του εξωτερικού:

Ιταλία

Gazzetta dello Sport

«Κόκκινος από θυμό. Μία σεζόν με κακά μάγια για τη Ferrari. Το Μαρανέλο έχασε και όμως νίκησε επίσης. Πρωταγωνιστής στα καλά και στα κακά είναι ο Φέτελ, ο οποίος κυριάρχησε στο Γκραν Πρι Καναδά, ωστόσο κατέστρεψε τη νίκη εξαιτίας ενός λάθους. Τι κρίμα, Σεμπάστιαν! Ένα πικρό τέλος για τη Ferrari».

Corriere dello Sport

«Ferrari και Mercedes είναι πρωταγωνιστές σε ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα περιστατικά στην ιστορία της Formula 1. Κανένας δεν έλαμψε πραγματικά στον Καναδά. Ούτε ο Φέτελ, ούτε ο Χάμιλτον, ούτε οι άλλοι πιλότοι. Επαινος για τον Φέτελ για την ανταρσία του εναντίον του συστήματος.  Πάνω στον θυμό του μετάτρεψε τη γιορτή σε μία διαμαρτυρία».

Τuttosport

«Ένα μόνον μικρό λάθος βαραίνει σαν βράχος το μέλλον της Ferrari. Ο Φέτελ νίκησε, όμως έπρεπε να αρκεστεί εξαιτίας μίας τιμωρίας στη δεύτερη θέση. Αυτό το δυνατό χτύπημα είναι άλλη μία απόδειξη, ότι αυτή η σεζόν είναι ‘’ματιασμένη’’ για τη Ferrari. Ωστόσο η Ferrari έδωσε σημεία ζωής, η μάχη για τον τίτλο είναι ακόμη ανοιχτή».

Corriere della Serra

«Ο Φέτελ υπέστη κλοπή. Νίκησε, όμως ο θρίαμβος είναι μόνον μία οπτική απάτη. Αυτή η ήττα πόνεσε πολύ το Μαρανέλο. Η ομάδα πρέπει να εργαστεί όχι μόνον για το αυτοκίνητο, αλλά επίσης για να προβάλλει το πολιτικό της βάρος. Η τρίτη θέση του Λεκλέρ απέφερε μεν βαθμούς, ωστόσο δεν βελτίωσε τη διάθεση της ομάδας».

La Stampa

«Δεν έχει πλέον σημασία, αν ήταν δίκαιη ή λάθος η τιμωρία του Φέτελ, γιατί δεν αλλάζει τίποτα στο αποτέλεσμα: 7 – 0 για τη Mercedes από την αρχή της σεζόν. Η Ferrari είχε μεγαλύτερη ταχύτητα στον αγώνα. Αυτή η ελαφρά υπεροχή δεν επιτρέπει βασικά προσπεράσεις. Όμως ο Χάμιλτον τα κατάφερε και πάλι, να θέσει αποφασιστικά τον Φέτελ υπό πίεση».

Γερμανία

Bild

«Ο Φέτελ ανέβηκε κατά την απονομή μετά από πρόσκλης του Χάμιλτον στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, όμως δεν θέλησε να σηκώσει ψηλά το κύπελλο για τη δεύτερη θέση. Επίσης απείχε έξαλλος από το ‘’υποχρεωτικό’’ ντους με σαμπάνια κατά την απονομή των βραβείων στους νικητές».

Die Welt

«Ο Φέτελ έχασε την πρώτη νίκη της σεζόν και την αυτοκυριαρχία του. Κατά την πέμπτη εφετινή νίκη του Λιούις Χάμιλτον υποχρεώθηκε να αρκεστεί ο Φέτελ στην άχαρη δεύτερη θέση εξαιτίας μία αμφισβητούμενης ποινής πέντε δευτερολέπτων. Η καταραμένη σεζόν συνεχίζεται, οι προοπτικές για τη μάχη για τον παγκόσμιο τίτλο γίνονται ολοένα χειρότερες».

Frankfurter Allgemeine Zeitung

«Στα μηχανοκίνητα σπορ γίνονται σκληρές μάχες για τις θέσεις, οι επιθέσεις και οι άμυνες με φρένα σε προβλεπόμενα πλαίσια δεν είναι απλά επιτρεπτές, αλλά και επιθυμητές. Με βάση αυτά, εμπεριέχεται στην αιτιολόγηση της απόφασης μία δόση ειρωνείας. Η «επικίνδυνη επιστροφή στην πίστα», που τιμωρήθηκε, δεν ήταν επικίνδυνη στα μάτια των πιλότων. Επικίνδυνες είναι κυρίως οι συνέπειες της απόφασης, για το πνεύμα της Formula 1».

Μεγάλη Βρετανία

Telegraph

«Ούτε η κόλαση δεν θα μπορούσε να είναι πιο εξοργισμένη από τον Σεμπάστιαν Φέτελ. Σε ένα από τα πιο αξιοπρόσεκτα ξεσπάσματα στην ιστορία της Formula 1 κατηγόρησε ο οδηγός της Ferrari τους αγωνοδίκες, ότι του έκλεψαν τη νίκη».

Sun

«Ο Γερμανός έπαθε μία κρίση θυμού, όταν πανηγύρισε ο Χάμιλτον για τη νίκη που του δώρισε. Αυτό που έδειξαν ο Χάμιλτον και ο Φέτελ στην πίστα, ήταν ακριβώς αυτό, που ήθελε πάντα η Formula 1: Δύο από τους κορυφαίους οδηγούς της γενιάς τους σε μία αμφίρροπη μονομαχία για τη νίκη. Κρίμα, που αυτή η δραματουργία καταστράφηκε στο πράσινο τραπέζι».

Daily Mail

«Καπνός έβγαινε από το κράνος του Φέτελ, όταν κατηγόρησε τη διεύθυνση του αγώνα, ότι του έκλεψε τη νίκη. Επί της ουσίας, υπάρχει μία απλή αλήθεια: Ο Φέτελ έκανε πάλι ένα λάθος. Χωρίς αυτό το λάθος, δεν θα είχε υπάρξει ποτέ συζήτηση για τον νικητή».

Αυστρία

Kronen Zeitung

«Ο Φέτελ προκάλεσε ένα επεισόδιο μετά την κλεμμένη νίκη. Πρώτα έβρισε στον ασύρματο, μετά πήρε συμβολικά την πινακίδα για την πρώτη θέση από τον νικητή Λιούις Χάμιλτον και στο τέλος έριξε λάδι στη φωτιά και υποδαύλισε την ήδη τεταμένη ατμόσφαιρα στις συνεντεύξεις του».

Ελβετία

Βlick

«Μία και μοναδική σκηνή άναψε φωτιές στο υποτονικό από συμβάντα Γκραν Πρι του Καναδά. Λίγο αργότερα έλαβε ο Φέτελ από τους αγωνοδίκες μία ποινή πέντε δευτερολέπτων γι αυτόν τον αμφιλεγόμενο ελιγμό του με την κατηγορία της επικίνδυνης οδήγησης. Τώρα θα έχει πιθανόν η Formula 1 ένα καυτό θέμα συζήτησης μέχρι το επόμενο Γκραν Πρι στις 23 Ιουνίου στη Γαλλία».

Aπό: gazzetta.gr

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο