Νικητής και με απόφαση των αγωνοδικών ο Φερστάπεν

Ο Μαξ Φερστάπεν θα κρατήσει την νίκη του στο Αυστριακό Γκραν Πρι, αφού οι αγωνοδίκες θεωρούν ότι δεν χρειάζονται περαιτέρω μέτρα μετά το συμβάν του με τον Σαρλ Λεκλέρ.

Θα συμφωνούσαμε με την ετυμηγορία των αγωνοδικών αν δεν υπήρχε το περιστατικό του Φέτελ στον Καναδά, που και εκείνο ήταν αγωνιστικό συμβάν αλλά τιμωρήθηκε ο οδηγός της Ferrari.

Το περιστατικό των Φερστάπεν - Λεκλέρ διερευνήθηκε μετά τον αγώνα, αλλά ο Φερστάπεν κρατά τη νίκη, καθώς οι αγωνοδίκες θεωρούσαν την επαφή και το σπρώξιμο του Λεκλέρ εκτός πίστας ως αγωνιστικό συμβάν.

Η εξήγηση των αγωνοδίκων αναφέρει τα εξής: «Το αυτοκίνητο 33 (Φερστάπεν) προσπάθησε να προσπεράσει το αυτοκίνητο 16 (Λεκλέρ) στην στροφή 3. Όταν το έκανε αυτό, το αυτοκίνητο 33 ήταν δίπλα στο αυτοκίνητο 16 στην είσοδο της στροφής και είχε τον πλήρη έλεγχο της στροφής καθώς βρισκόταν στην εσωτερική. Αν και το αυτοκίνητο 33 όσο και το αυτοκίνητο 16 προσπάθησαν να στρίψουν μαζί δεν υπήρχε επαρκής χώρος και για τα δύο αυτοκίνητα. Με βάση όλα όσα είδαμε και ακούσαμε από τους εμπλεκόμενους, θεωρούμε ότι αυτό είναι ένα αγωνιστικό συμβάν.».

Aπό: gazzetta.gr

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο