Μπινότο: «Αδικαιολόγητη η κριτική προς τον Φέτελ»

Ο διευθυντής της ομάδας της Ferrari στηρίζει απόλυτα τον οδηγό του, εξηγεί τις αιτίες των λαθών του και τον χαρακτηρίζει «πολύ σημαντικό» για την πορεία της Scuderia.

Ο Ματία Μπινότο δεν θεωρεί δικαιολογημένη την κριτική προς τον Φέτελ, εξαιτίας των οδηγικών του λαθών στα Γκραν Πρι της Formula 1. Όπως αναφέρει ο διευθυντής της Scuderia σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό ‘’Auto Bild Motorsport’’ σχετικά με τα λάθη του οδηγού του, «ήταν πάντα αγωνιστικές καταστάσεις, στις οποίες βρισκόταν ο Σεμπάστιαν στο απόλυτο όριο, μερικές φορές μάλιστα και πάνω από αυτό». Ο Μπινότο εξήγησε, ότι οι πιλότοι της Ferrari είναι υποχρεωμένοι να παίρνουν μεγαλύτερα ρίσκα, ώστε να είναι ανταγωνιστικοί.

Το Νούμερο 1 της Scuderia αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός, ότι ο Φέτελ έχει να νικήσει για περισσότερες από 300 ημέρες και ότι βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην τέταρτη θέση του πρωταθλήματος με διαφορά 74 βαθμών από τον πρωτοπόρο Χάμιλτον. «Σίγουρα δεν είναι εύκολο γι αυτόν, δεν υπάρχει αμφιβολία. Εχει το όνειρο, να γίνει Παγκόσμιος Πρωταθλητής με τη Ferrari και εμείς τον υποστηρίζουμε σε αυτό, ώστε να το πραγματοποιήσει», δήλωσε ο Μπινότο. Ο 49χρονος τόνισε επίσης, ότι ο Γερμανός οδηγός είναι πολύ σημαντικός για τον ίδιο, «επειδή διαθέτει μεγάλη εμπειρία, εξειδίκευση και ικανότητες. Από την μία πλευρά είναι ένας ομαδικός παίκτης, από την άλλη πλευρά όμως πρόκειται επίσης μία ηγετική προσωπικότητα με μεγάλο ενθουσιασμό στη δουλειά».

Ο Φέτελ μεταγράφηκε τη σεζόν του 2015 από τη Red Bull στη Ferrari και έχει κατακτήσει τέσσερις φορές το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 με την αυστριακή ομάδα. Ωστόσο τα ανεπιτυχή του αποτελέσματα με τη Scuderia έχουν πυροδοτήσει συζητήσεις σχετικά με τις προοπτικές παραμονής του στην κόκκινη ομάδα, όπου αμφισβητείται πλέον η θέση του.

Πηγή: Gazzetta.gr

 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο